Franse vorsers hebben ontdekt hoe het sars-CoV-2 in de verschillende ziektestadia anosmie kan veroorzaken. Het virus blijkt de sensorische neuronen te infecteren, vermenigvuldigt zich in die neuronen en veroorzaakt een aanhoudende ontsteking van het epitheel en het olfactieve zenuwweefsel.

Volgens een Deense studie lopen vrouwen die minstens 20 jaar buiten hebben gewerkt en veel in de zon zijn geweest, minder risico om borstkanker te krijgen na de leeftijd van 50 jaar. Mogelijk is dat toe te schrijven aan de hogere concentraties van vitamine D in het lichaam.

Volgens een Amerikaanse studie verlaagt een temperatuur van circa 72 °C gedurende een halve seconde de concentratie van actief sars-CoV-2 in een oplossing met factor 100 000. Dat zou voldoende zijn om het virus te neutraliseren en te verhinderen dat het een andere menselijke gastheer zou infecteren. Mogelijk kan daarin een oplossing worden gevonden om de verspreiding van het sars-CoV-2 af te zwakken, vooral tijdens langeafstandsvluchten.

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrieven