In Israël en Polen hebben de stress en de angst als gevolg van de Covid-19-pandemie en de eerste lockdown geleid tot een toename van tandenknarsen, symptomen van aantasting van het temporomandibulaire gewricht en pijn in de mond en het gezicht. Dat doet zich vooral voor bij vrouwen en in de leeftijdsgroep van 35-55 jaar.

Volgens twee nieuwe studies zou een aantal mensen antistoffen tegen het stekeleiwit van het SARS-CoV-2 hebben, hoewel er geen bewijs is dat ze ooit met het SARS-CoV-2 werden geïnfecteerd. Mogelijk betreft het antistoffen die vroeger tegen een ander coronavirus werden gevormd (immunologisch geheugen) en een kruisreactie aangaan met het stekeleiwit. Sommige kinderen blijken antistoffen te vertonen door chronische blootstelling aan het SARS-CoV-2 van hun ouders.

Volgens een preliminaire studie die werd gepresenteerd op de wetenschappelijke sessies van de American Heart Association 2020, zouden mensen die rode pepers eten, langer leven dan andere. Ook de cardiovasculaire sterfte en de kankersterfte zouden veel lager zijn.

Volgens twee preliminaire studies zou melatonine een optie kunnen zijn bij de preventie en de behandeling van Covid-19. Melatonine verhoogt de overlevingskansen van geïntubeerde patiënten.

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrieven