Volgens een Amerikaanse studie dreigen kinderen met een ondersteluchtweginfectie een obstructieveslaapapneusyndroom te ontwikkelen. Kinderen die tijdens de eerste kinderjaren een ernstige bronchiolitis hebben doorgemaakt, lopen een tweemaal hoger risico op optreden van een obstructieveslaapapneusyndroom tijdens de eerste vijf levensjaren.

Vorsers uit Rijsel en Taiwan hebben proeven verricht met een cocktail van eiwitten afkomstig van plaatjes die bevorderlijk zijn voor het beschermen en het herstel van de cellen, om craniale traumata te verzorgen. Hun plaatjeslysaten zouden ook effectief kunnen zijn bij andere ziektes zoals de ziekte van Charcot, de ziekte van Parkinson en zelfs de ziekte van Alzheimer.

Volgens een Amerikaanse studie hebben veel mensen meer dan zes maanden na het begin van de pandemie nog altijd last van psychisch lijden, depressie en angst en is de geestelijke gezondheid bij mensen die al gezondheidsproblemen hadden zoals kanker, erop verslechterd.

De symptomatische behandeling voor migraine volstaat niet altijd. Als de patient er niet op reageert of in geval van refractaire of speciale vormen van migraine moet het beleid worden herzien.

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrieven