In het Staatsblad verscheen een wet die bepaalt dat een verzekeringsonderneming prestaties die resulteren uit een poging tot zelfdoding niet mag uitsluiten in de ziektekostenverzekeringsovereenkomst. Aan de basis van deze wet ligt een initiatief van volksvertegenwoordiger Els Van Hoof (cd&v).

1 van de 3 straatadvertenties in de buurt van scholen prijzen ultrabewerkte voeding aan. Nog eens 1 op de 3 advertenties maken reclame voor alcohol. Ook rond publieke gebouwen en in sportclubs is (te) veel reclame voor ongezonde voeding en alcohol te zien. Dat blijkt uit een onderzoek van Sciensano in Vlaanderen, gefinancierd door het Departement Zorg.

De Kamer van Volksvertegenwoordigers keurde op 8 mei een resolutie goed over begeleide zelfmedicatie en correct geneesmiddelengebruik. In die resolutie doet de Kamer een vijftiental verzoeken aan de federale regering. We lichten er enkele uit.

Clinical Update

Cartoons

Ontdek hier regelmatig een nieuwe tekening van onze cartoonist KIM.

VACATURES

Bekijk de huidige jobaanbiedingen

Deze week in Artsenkrant

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrieven

Artsenkrant bijlagen

Voor de bijlagen, die als een aparte editie met Artsenkrant worden mee verstuurd, verdiept de redactie van Artsenkrant zich telkens een nummer lang in een ziekenhuis of zorgorganisatie.