Uit het magazine

Chronisch zieken worden aangemoedigd om de verantwoordelijkheid voor hun zorg op te nemen. Niet iedereen is daartoe in staat of bereid, en veel mensen met een chronische ziekte willen geen actieve rol nemen in hun eigen zorg.

Uit het magazine

De afdeling Oost- en West-Vlaanderen van het VAS organiseert op 11 juni een symposium waarbij wordt ingegaan op enkele actuele onderwerpen.

Uit het magazine

Cabrio's zijn zo oud als de auto zelf. Het voorbije decennium is hun verkoop echter geïmplodeerd en dat roept vragen op over de zin of onzin van een gebruiksvoorwerp dat beperkt inzetbaar is én een verhoogd risico op huidkanker inhoudt.

Uit het magazine

Ongeveer een op drie van alle kankers die vandaag ontdekt worden, is een (melanome of niet-melanome) huidkanker. Daarmee is huidkanker de meest voorkomende kanker. Maar de kennis van de Belgen over de gevaren van blootstelling aan uv-stralen neemt af, blijkt uit onderzoek door de Stichting tegen Kanker.

Uit het magazine

Met medewerking van het Interuniversitair Centrum voor de Huisartsenopleiding (ICHO) en met de financiële steun van het Rode Kruis-Vlaanderen, organiseert Artsenkrant dit jaar opnieuw de 'Prijs van de Jonge Huisarts powered by Artsenkrant'. We zetten alle kanshebbers nog eens op een rijtje. Stemmen voor uw favoriete kandidaat is mogelijk op artsenkrant.com tot 24 mei.

De VRGT vraagt huisartsen om waakzaam te blijven voor tuberculose. Via e-learning en video's kunnen artsen hun kennis van de ziekte opfrissen.

Uit het magazine

Hoewel we dementie nog niet kunnen genezen, bestaan er tal van mogelijkheden om het leven met deze ziekte te verbeteren voor mensen met dementie zelf en hun naasten. Maar daarvoor moeten we ook anders gaan denken over dementie.

Een nieuw Koninklijk Besluit geeft kinderoncologen en -hematologen toegang tot het toezichtshonorarium in het oncologisch dagziekenhuis.

Clinical Update

In the picture

Met het nascholingsprogramma AK Academy kunnen artsen hun kennis aanscherpen voor de praktijk van alledag.

Ontdek alle dossiers

Om u te helpen

Een digitaal platform voor en door artsen (in spe) met artikels, getuigenissen, opinies, webinars over mentaal welzijn. Doel: de zorgsector menselijker maken. Initiatiefnemers zijn Artsenkrant en Arts in Nood.

Meer info