Tom Teulingkx

Tweede plaats in de 'Kristallen Zweetdruppel' vorig jaar, dat typeert het werkpaard Nathan Van Hooydonck. Renners die zich leegrijden, neus in de wind, voor hun absolute kopman. Het zijn al lang geen seizoensarbeiders, legioenslaven of kanonnenvlees meer. Het zijn topgetalenteerde renners die ooit ook nog van de hoogste roem kunnen proeven, kijk maar naar Sepp Kuss.

Geert Verrijken

De leesgewoonten van het medisch korps (en van het brede publiek) veranderden de jongste decennia drastisch. Naast klassieke papieren uitgaven, radio en televisie is er de opkomst van het wereldwijde web, websites, digitale nieuwsbrieven en, niet in het minst, sociale media.

Marc Cosyns

We konden met gerust gemoed de vakantie tegemoet. Wat het virus betreft toch, oorlog en klimaat lieten we even buiten beschouwing. Op 15 juni kwam ons aller Steven het verkondigen in alle media: coronacijfers stijgen, maar alles blijft geruststellend.

Zuriñe de Aguirre en Johan De Wilde

Huisartsen en leraren hebben met elkaar gemeen dat ze zich wel eens zorgen maken om het psychisch welzijn van de jonge mensen die patiënt zijn van de ene groep en leerling van de andere. Ze zijn zich evenwel minder bewust van de bezorgdheid van de ander, laat staan dat ze met elkaar spreken over de personen die hen professioneel verbinden.

Peter Peumans

Zelfs al maakt de medische wetenschap via cel- en gentherapie gestage vorderingen: we zijn nog ver af van een wereld waarin elke tumor behandelbaar is. Ik ben hoopvol dat we binnenkort sneller opschuiven richting dat doel, met dank aan proteoomsequencing, chiptechnologie en artificiële intelligentie.

Goedele Hendrickx

Sta me toe gebruik te maken van de oproep van Sciensano om drugtesting toe te staan en hier vanuit een standpunt als arts iets aan toe te voegen.

Om u te helpen

Een digitaal platform voor en door artsen (in spe) met artikels, getuigenissen, opinies, webinars over mentaal welzijn. Doel: de zorgsector menselijker maken. Initiatiefnemers zijn Artsenkrant en Arts in Nood.

Meer info