Kom op tegen Kanker en twaalf andere organisaties lanceren een proefproject om te achterhalen in welke situaties een sociaal tolk cruciaal is. In het kader van dat proefproject kunnen zorgverleners van 15 februari tot 15 mei 2023 gratis een sociaal tolk aanvragen.

Naar aanleiding van een recente rookenquête over het rookgedrag van de Belg vraagt Stichting tegen Kanker dat huisartsen en ziekenhuizen een betere ondersteuning zouden krijgen om hun rokende patiënten te helpen stoppen met roken.

De interdisciplinaire coalitie I Know How onder leiding van Arteveldehogeschool wil mensen met kanker ondersteunen bij de hervatting of het behoud van hun werk via het ontwikkelen van diensten met en voor werkgevers, werknemers, para(medici) en job coaches.

Neuroblastoom is een zeldzame vorm van kanker bij baby's en jonge kinderen die meestal ontstaat voor het vijfde levensjaar. Om meer behandelingsmiddelen te vinden, slaan het Antikankerfonds en een internationaal consortium de handen in elkaar. Dat Action-consortium roept onderzoekers op om nieuwe klinische voorstellen in te dienen.

Congress Report CGP 2022

Read the complete report of Comprehensive Genomic Profiling: The Cornerstone of Precision Oncology

Bekijk de highlights

Naar nieuwe standaarden voor behandeling rectumcarcinoom - BGDO-meeting: focus op translationeel onderzoek - Immunotherapie geneest een op vier met gemetastaseerd melanoom

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Belgian Oncology & Hematology News

Supportieve zorgen maken een belangrijk deel uit van een goede oncologische zorg. We gaan regelmatig in op aspecten die de kankerzorg beter kunnen maken.

Partner content

De BOhN Partner Content biedt bedrijven, organisaties en overhe­den de toegang tot het netwerk van BOhN. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.