Vrouwen die in het verleden in-vitrofertilisatie hebben ondergaan, lopen niet meer risico op het ontwikkelen van eierstokkanker dan vrouwen die een andere vruchtbaarheidsbehandeling kregen. Ook niet op de lange termijn, na meer dan 20 jaar. Wel blijkt dat het risico op borderline tumoren van de eierstok licht verhoogd is bij vrouwen die een ivf-behandeling ondergingen.

Congress reports - On demand e-learning

In deze open-label, multicentrische Spaanse studie werd bij 46 patiënten, die een resectie ondergingen omwille van een niet-kleincellig longcarcinoom stadium III, nivolumab (360 mg op dag 1 van elke 21-daagse cyclus gedurende drie cycli voor de chirurgische resectie, gevolgd door adjuvant intraveneus nivolumab in monotherapie gedurende een jaar bestaande uit 240 mg om de twee weken gedurende vier maanden, gevolgd door 480 mg om de vier weken gedurende acht maand) toegevoegd aan de neoadjuvante chemotherapie met intraveneus paclitaxel (200 mg/m2) en carboplatine.

Deze white paper omvat een aantal raadgevingen over kankerzorg die werden verzameld naar aanleiding van de eerste coronagolf in het voorjaar. Tal van artsen, zoals professor Ahmed Awada (Bordet) en professor Marc Peeters (UZA), werkten hier aan mee.

Voor een nieuwe reeks zijn we op zoek naar artsen die zelf kanker hebben gehad en daarover willen getuigen.

Sinds kort is de app Oncot'app beschikbaar. Deze app bevat informatie over tientallen verschillende orale antikankertherapieën en vervangt een bestaand papieren zakboekje. Oncot'app werd ontwikkeld aan het UZ Leuven.

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Verslag van de tweede virtuele meeting georganiseerd door BVU, SBU en Scientific Summits op 14/05/2020.

Supportieve zorgen maken een belangrijk deel uit van een goede oncologische zorg. We gaan regelmatig in op aspecten die de kankerzorg beter kunnen maken.

Belgian Oncology & Hematology News