In een Amerikaanse studie werd een sterke correlatie waargenomen tussen een sedentaire levenswijze en het risico om aan kanker te sterven. Lichaamsbeweging nemen, zelfs weinig intense lichaamsbeweging, daarentegen verlaagt het risico.

Uit het magazine

Uroflowmetrie en plasdagboeken kunnen zowel gebruikt worden voor de diagnose als voor de opvolging van plasproblemen en blaasfunctiestoornissen. Urologische onderzoeken worden normaal op toestellen uitgevoerd in het ziekenhuis of in de praktijk, waarbij artsen maar een beperkt aantal metingen ter beschikking krijgen om een diagnose of keuze van behandeling op te baseren.

Uit het magazine

De impact van urine-incontinentie op psychosociaal en professioneel vlak kan enorm zijn. Prof. dr. Stefan De Wachter (UA en Diensthoofd Urologie, UZA) benadrukt dan ook het belang van tijdige en volledige informatieverlening over de behandelingsmogelijkheden.

Voortaan biedt AZ Sint-Lucas Gent de gloednieuwe Holmium-therapie aan, een behandeling van levermetastasen met radioactieve bolletjes. Daarmee is AZ Sint-Lucas het tweede ziekenhuis in België, na het UZ Leuven, dat deze behandeling uitgevoerd heeft.

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

'Heropstart kankerscreening moet veilig gebeuren' - Alle hens aan dek bij Kankercentrum - 'Heel veel zelf moeten uitdokteren'

Verslag van de tweede virtuele meeting georganiseerd door BVU, SBU en Scientific Summits op 14/05/2020.

Supportieve zorgen maken een belangrijk deel uit van een goede oncologische zorg. We gaan regelmatig in op aspecten die de kankerzorg beter kunnen maken.

Belgian Oncology & Hematology News