Het Integraal Kankercentrum in Nederland merkte in volle lockdownperiode een daling van het aantal kankerdiagnoses met 20-25%. Bij huidtumoren was de daling nog drastischer, tot 60% van wat je anders zou verwachten. "In België hebben we nog geen echt zicht op de daling van het aantal kankerdiagnoses tijdens de covid-19-epidemie", zegt dr. Liesbet Van Eycken van de Stichting Kankerregister, "maar we denken wel dat het dezelfde richting uitgaat als in Nederland."

Een van de sprekers tijdens het tweede webinar over urologie in België in tijden van corona, georganiseerd door BVU, SBU en Scientific Summits, was prof. Jean-Luc Gala, diensthoofd infectieziekten aan het UC Louvain in Brussel. Hij deelde zijn inzichten rond de covid-19-pandemie en de aanpak in België.

Tijdens het tweede webinar georganiseerd door BVU, SBU en Scientific Summits gaf prof. Guy Haarscher, professor juridische en politieke filosofie aan de ULB in Brussel, een filosofische beschouwing over de uitzonderlijke situatie waarin we ons bevinden. Een veelgehoorde metafoor is dat we in oorlog zijn met een virus.

In een internationale fase 3-studie werden 535 patiënten met behandelingsnaïeve chronische lymfatische leukemie ad random behandeld met ofwel acalabrutinib-obinutuzumab (179 patiënten), ofwel monotherapie van acalabrutinib (179 patiënten), ofwel obinutuzumab-chloorambucil (177 patiënten).

Nieuwsbrief

Schrijf u in op onze nieuwsbrief

Verslag van de tweede virtuele meeting georganiseerd door BVU, SBU en Scientific Summits op 14/05/2020.

Supportieve zorgen maken een belangrijk deel uit van een goede oncologische zorg. We gaan regelmatig in op aspecten die de kankerzorg beter kunnen maken.

Belgian Oncology & Hematology News