Te Gek!?, de organisatie die al jaren sensibiliseert en informeert rond geestelijke gezondheidszorg komt opnieuw met hyperrelevante initiatieven op de proppen.

Zopas verscheen de vierde Te Gek!?-novelle, Het zusje van de buurvrouw, ditmaal geschreven door Margot Vanderstraeten.

Dit weekend start de nieuwe campagne van Te Gek!? rond 'internering'.

De initiatiefnemers: "In Vlaanderen blijkt de kennis over internering zeer gering waardoor heel wat vooroordelen en misverstanden blijven bestaan.Te Gek!? wil met de campagne Van Gevangenis naar Zorg een licht werpen op de verschillende aspecten van internering: Wat is internering precies? Wie zijn deze mensen? Wat gebeurt er met hen? Wat na een periode van internering ?"

De talrijke zorgtrajecten worden in de kijker gezet zodat het bredere publiek een beter idee krijgt van van de hedendaagse zorg voor geïnterneerden. Alle informatie rond wat internering inhoudt en een heel gedetailleerde stand van zaken kunt u -helder uiteengezet terugvinden- op de website www.vangevangenisnaarzorg.be. Iedereen welkom vanaf morgen

op een groots fietsweekend. Op zaterdag 21 april start de rit symbolisch vanuit de gevangenis van Antwerpen naar het Forensisch Psychiatrisch Centrum Antwerpen. Deelnemen kan nog. "Oei, ik ben niet fit". Geen bezwaar, in verschillende groepen en snelheden kan u mee fietsen naar de Psychiatrische Ziekenhuizen in Zelzate, Bierbeek of Rekem.

Op zondag 22 april staan er in 5 regio's plaatselijke activiteiten rond internering op het programma (check voor gedetailleerde info op de website). Zo krijgt u de mogelijkheid om het reilen en zeilen van een aantal van deze voorzieningen te ontdekken. Marc Vanhie, gekend van The Bet, schreef en zingt ditmaal het campagnelied, te beluisteren op de website van Artsenkrant. Het productiehuis De Chinezen zal na Gek en Geniaal over psychose, een vierdelige documentaire reeks over internering draaien. Ook daarover later veel meer.

Hopelijk kan uzelf deelnemen, zoniet spread the message please!

Van Gevangenis naar zorg is een campagne van Te Gek!? i.s.m. de Vlaamse gevangenissen, de justitiehuizen, de Forensische Psychiatrische Centra, verschillende Psychiatrische Ziekenhuizen, de netwerken internering, Similes, Zorgnet-Icuro, VVGG, Museum Dr. Guislain. Met de steun van de Vlaamse Overheid en de ministers Jo Vandeurzen, Koen Geens en Maggie De Block. Contact: info@tegek.be

Info: www.vangevangenisnaarzorg.be en www.tegek.be.

Margot Vanderstraeten, Het zusje van de buurvrouw,ISBN 9789022334928, Manteau, 128 blz., 17,50 euro.

Te Gek!?, de organisatie die al jaren sensibiliseert en informeert rond geestelijke gezondheidszorg komt opnieuw met hyperrelevante initiatieven op de proppen. Zopas verscheen de vierde Te Gek!?-novelle, Het zusje van de buurvrouw, ditmaal geschreven door Margot Vanderstraeten. Dit weekend start de nieuwe campagne van Te Gek!? rond 'internering'.De initiatiefnemers: "In Vlaanderen blijkt de kennis over internering zeer gering waardoor heel wat vooroordelen en misverstanden blijven bestaan.Te Gek!? wil met de campagne Van Gevangenis naar Zorg een licht werpen op de verschillende aspecten van internering: Wat is internering precies? Wie zijn deze mensen? Wat gebeurt er met hen? Wat na een periode van internering ?" De talrijke zorgtrajecten worden in de kijker gezet zodat het bredere publiek een beter idee krijgt van van de hedendaagse zorg voor geïnterneerden. Alle informatie rond wat internering inhoudt en een heel gedetailleerde stand van zaken kunt u -helder uiteengezet terugvinden- op de website www.vangevangenisnaarzorg.be. Iedereen welkom vanaf morgenop een groots fietsweekend. Op zaterdag 21 april start de rit symbolisch vanuit de gevangenis van Antwerpen naar het Forensisch Psychiatrisch Centrum Antwerpen. Deelnemen kan nog. "Oei, ik ben niet fit". Geen bezwaar, in verschillende groepen en snelheden kan u mee fietsen naar de Psychiatrische Ziekenhuizen in Zelzate, Bierbeek of Rekem. Op zondag 22 april staan er in 5 regio's plaatselijke activiteiten rond internering op het programma (check voor gedetailleerde info op de website). Zo krijgt u de mogelijkheid om het reilen en zeilen van een aantal van deze voorzieningen te ontdekken. Marc Vanhie, gekend van The Bet, schreef en zingt ditmaal het campagnelied, te beluisteren op de website van Artsenkrant. Het productiehuis De Chinezen zal na Gek en Geniaal over psychose, een vierdelige documentaire reeks over internering draaien. Ook daarover later veel meer. Hopelijk kan uzelf deelnemen, zoniet spread the message please!Van Gevangenis naar zorg is een campagne van Te Gek!? i.s.m. de Vlaamse gevangenissen, de justitiehuizen, de Forensische Psychiatrische Centra, verschillende Psychiatrische Ziekenhuizen, de netwerken internering, Similes, Zorgnet-Icuro, VVGG, Museum Dr. Guislain. Met de steun van de Vlaamse Overheid en de ministers Jo Vandeurzen, Koen Geens en Maggie De Block. Contact: info@tegek.beInfo: www.vangevangenisnaarzorg.be en www.tegek.be.Margot Vanderstraeten, Het zusje van de buurvrouw,ISBN 9789022334928, Manteau, 128 blz., 17,50 euro.