Met de start van de zomervakantie in het verschiet heeft de zon eindelijk de weg naar ons land gevonden. Terwijl overal vakantieplannen worden gemaakt, staat de politieke wereld voor drukke en spannende tijden. Zowel Vlaams als federaal lijkt er op korte termijn een regering in de steigers gezet te worden.

Een Vlaamse coalitie van N-VA, Vooruit en CD&V werd al snel weggezet als de enig mogelijke. In de vorige legislaturen hield CD&V stevig vast aan het departement Welzijn en Volksgezondheid. Niet helemaal onlogisch gezien de sterke band die de partij historisch onderhoudt met de sector.

Het lijkt er echter op dat de christendemocraten na Onderwijs ook Welzijn en Volksgezondheid aan N-VA zullen moeten afstaan. Zuhal Demir profileert zich steeds nadrukkelijker als vragende partij. Haalt N-VA beide binnen dan beheert het met die twee departementen maar liefst 55% van het totale Vlaamse budget. Welzijn en Volksgezondheid is goed voor 26% van de ongeveer 64 miljard euro waarover Vlaanderen beschikt.

Het lijkt er op dat de christendemocraten na Onderwijs ook Welzijn en Volksgezondheid aan N-VA zullen moeten afstaan.

De federale regeringsvorming duurt wellicht net dat tikkeltje langer. Van Frank Vandenbroucke is geweten dat hij graag een nieuwe termijn zou aanvatten als minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid. Om zeker te zijn dat er niet op het departement wordt bespaard, ziet ook de partij hem liefst op post blijven. De weerstand is echter niet gering. Vanuit Franstalige kant is te horen dat het na tien jaar Vlaamse ministers tijd is om opnieuw een Franstalige aan het roer te zetten.

Geen vakantie dus voor de politici, wel voor Artsenkrant. De volgende editie van uw lijfblad valt in september in de bus. Intussen kan u alle nieuws volgen op onze website artsenkrant.com

Met de start van de zomervakantie in het verschiet heeft de zon eindelijk de weg naar ons land gevonden. Terwijl overal vakantieplannen worden gemaakt, staat de politieke wereld voor drukke en spannende tijden. Zowel Vlaams als federaal lijkt er op korte termijn een regering in de steigers gezet te worden. Een Vlaamse coalitie van N-VA, Vooruit en CD&V werd al snel weggezet als de enig mogelijke. In de vorige legislaturen hield CD&V stevig vast aan het departement Welzijn en Volksgezondheid. Niet helemaal onlogisch gezien de sterke band die de partij historisch onderhoudt met de sector. Het lijkt er echter op dat de christendemocraten na Onderwijs ook Welzijn en Volksgezondheid aan N-VA zullen moeten afstaan. Zuhal Demir profileert zich steeds nadrukkelijker als vragende partij. Haalt N-VA beide binnen dan beheert het met die twee departementen maar liefst 55% van het totale Vlaamse budget. Welzijn en Volksgezondheid is goed voor 26% van de ongeveer 64 miljard euro waarover Vlaanderen beschikt. De federale regeringsvorming duurt wellicht net dat tikkeltje langer. Van Frank Vandenbroucke is geweten dat hij graag een nieuwe termijn zou aanvatten als minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid. Om zeker te zijn dat er niet op het departement wordt bespaard, ziet ook de partij hem liefst op post blijven. De weerstand is echter niet gering. Vanuit Franstalige kant is te horen dat het na tien jaar Vlaamse ministers tijd is om opnieuw een Franstalige aan het roer te zetten. Geen vakantie dus voor de politici, wel voor Artsenkrant. De volgende editie van uw lijfblad valt in september in de bus. Intussen kan u alle nieuws volgen op onze website artsenkrant.com