Om hier een beter zicht op te krijgen, vragen de universiteiten van Gent (Institute for International Research on Criminal Policy), KU Leuven (Centrum Omgeving en Gezondheid) en van Lausanne (Institute of Sports Sciences) uw mening en medewerking bij het invullen van een vragenlijst.

"Een kwantitatieve inschatting van de omvang van PED-gebruik blijft moeilijk omdat de producten verkocht worden zonder voorschrift of gekocht worden via het web. Daarom zijn we benieuwd naar uw mening over de motieven van PED-gebruik", zegt prof. Lode Godderis (KU Leuven), een van de onderzoekers (lees zijn opinie over het gebruik van prestatiebevorderende geneesmiddelen hier).

In het onderzoek wordt er ook aandacht besteed aan de preventie en aanpak van PED-gebruik. "We willen nagaan of er een specifiek aanbod beschikbaar is, en waaruit dit bestaat."

De vragenlijst kadert in het PREVMED-project (*), dat een samenwerkingsverband is tussen de drie universiteiten. Het wordt uitgevoerd in opdracht van het Federale Wetenschapsbeleid (Belspo) en van de regionale overheden op vlak van gezondheid en sport.

(*) Prevalence and effects of performance enhancing drugs in different groups: lessons for a preventive and curative policy in Belgium.

Om hier een beter zicht op te krijgen, vragen de universiteiten van Gent (Institute for International Research on Criminal Policy), KU Leuven (Centrum Omgeving en Gezondheid) en van Lausanne (Institute of Sports Sciences) uw mening en medewerking bij het invullen van een vragenlijst."Een kwantitatieve inschatting van de omvang van PED-gebruik blijft moeilijk omdat de producten verkocht worden zonder voorschrift of gekocht worden via het web. Daarom zijn we benieuwd naar uw mening over de motieven van PED-gebruik", zegt prof. Lode Godderis (KU Leuven), een van de onderzoekers (lees zijn opinie over het gebruik van prestatiebevorderende geneesmiddelen hier).In het onderzoek wordt er ook aandacht besteed aan de preventie en aanpak van PED-gebruik. "We willen nagaan of er een specifiek aanbod beschikbaar is, en waaruit dit bestaat." De vragenlijst kadert in het PREVMED-project (*), dat een samenwerkingsverband is tussen de drie universiteiten. Het wordt uitgevoerd in opdracht van het Federale Wetenschapsbeleid (Belspo) en van de regionale overheden op vlak van gezondheid en sport.(*) Prevalence and effects of performance enhancing drugs in different groups: lessons for a preventive and curative policy in Belgium.