Gespreksonderwerp nummer één op sociale en andere media is dezer dagen Vooruit-voorzitter Conner Rousseau en de manier waarop hij media preventief langs gerechtelijke weg het zwijgen oplegt. Wie leerling-tovenaar is en wie leermeester laat ik in het midden, maar de socialistische minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke lust er ook wel pap van.

Zijn eigengereide en autoritaire aanpak komt andermaal tot uiting in de discussie over griepvaccinatie door apothekers. In juni - zeer recent dus - namen artsen massaal deel aan de syndicale verkiezingen. Tot spijt van wie het benijdt, betekent dit dat men de representativiteit van de doktersvakbonden niet in twijfel kan trekken.

Toch bestaat het Vandenbroucke om alle overleg met de artsen hierover te negeren - de syndicaten zijn vierkant tegen vaccinatie door apothekers. Apothekers krijgen het recht griepspuiten te zetten. Zelfs een uitstel met luttele dagen geïnduceerd door een parlementair debat irriteert de minister mateloos.

Van democratie en inspraak verlos ons heer!

Ter herinnering: de man is ook kampioen in het niet-beantwoorden van parlementaire vragen. Volksvertegenwoordigers zijn er blijkbaar enkel om meerderheid tegen minderheid wetsontwerpen te stemmen en goed te keuren. Verder moeten ze er het zwijgen toe doen.

De uitvoerende macht - en de rechtspraak - regeert het land. De wetgevende poot van de democratische trojka laat het afweten.

Van democratie en inspraak verlos ons heer! Als een stormram baant de minister zich een weg doorheen de gezondheidszorg. Die ingesteldheid ent zich op een algemeen wantrouwen tegenover beoefenaars van een vrij beroep, in het bijzonder in de medische sector. 'Vertrouwen is goed, controle beter'. Lenin wist het al en het geldt helaas vandaag nog steeds. Een spijtige evolutie.

Gespreksonderwerp nummer één op sociale en andere media is dezer dagen Vooruit-voorzitter Conner Rousseau en de manier waarop hij media preventief langs gerechtelijke weg het zwijgen oplegt. Wie leerling-tovenaar is en wie leermeester laat ik in het midden, maar de socialistische minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Frank Vandenbroucke lust er ook wel pap van. Zijn eigengereide en autoritaire aanpak komt andermaal tot uiting in de discussie over griepvaccinatie door apothekers. In juni - zeer recent dus - namen artsen massaal deel aan de syndicale verkiezingen. Tot spijt van wie het benijdt, betekent dit dat men de representativiteit van de doktersvakbonden niet in twijfel kan trekken. Toch bestaat het Vandenbroucke om alle overleg met de artsen hierover te negeren - de syndicaten zijn vierkant tegen vaccinatie door apothekers. Apothekers krijgen het recht griepspuiten te zetten. Zelfs een uitstel met luttele dagen geïnduceerd door een parlementair debat irriteert de minister mateloos. Ter herinnering: de man is ook kampioen in het niet-beantwoorden van parlementaire vragen. Volksvertegenwoordigers zijn er blijkbaar enkel om meerderheid tegen minderheid wetsontwerpen te stemmen en goed te keuren. Verder moeten ze er het zwijgen toe doen. De uitvoerende macht - en de rechtspraak - regeert het land. De wetgevende poot van de democratische trojka laat het afweten. Van democratie en inspraak verlos ons heer! Als een stormram baant de minister zich een weg doorheen de gezondheidszorg. Die ingesteldheid ent zich op een algemeen wantrouwen tegenover beoefenaars van een vrij beroep, in het bijzonder in de medische sector. 'Vertrouwen is goed, controle beter'. Lenin wist het al en het geldt helaas vandaag nog steeds. Een spijtige evolutie.