Hackathons zijn al lang geen bijzonderheid meer, ook in de gezondheidszorg. In kleine groepjes worden creatieve oplossingen bedacht en uitgewerkt voor bestaande problemen. Het resultaat is bijvoorbeeld een prototype van een app. Van innovatieve en efficiënte ideeën zijn er echter nooit te veel.

'Innovate.healthcare' vindt plaats van vrijdag 1 december (kick-off) tot en met zondag 3 december (voorstelling resultaten en uitreiking prijzen). De hackathon staat open voor artsen, zorgverleners, verpleegkundigen, software-ontwikkelaars, industriële ingenieurs enz. - iedereen met een idee.

Info en inschrijvingen: http://lifetechbrussels.com/event/behealth-hackathon/

Weet u nog?

In maart van vorig jaar vond de eerste hackathon rond m-health plaats in ons land. Een app om malaria te diagnosticeren kwam toen als winnende applicatie uit de bus. Roularta HealthCare, uitgever van o.a. Artsenkrant, reikte achteraf de mediaprijs uit. U stemde massaal moveUP naar de overwinning, dat kniepatiënten na hun operatie een revalidatietraject op maat wil aanbieden.

Hackathons zijn al lang geen bijzonderheid meer, ook in de gezondheidszorg. In kleine groepjes worden creatieve oplossingen bedacht en uitgewerkt voor bestaande problemen. Het resultaat is bijvoorbeeld een prototype van een app. Van innovatieve en efficiënte ideeën zijn er echter nooit te veel.'Innovate.healthcare' vindt plaats van vrijdag 1 december (kick-off) tot en met zondag 3 december (voorstelling resultaten en uitreiking prijzen). De hackathon staat open voor artsen, zorgverleners, verpleegkundigen, software-ontwikkelaars, industriële ingenieurs enz. - iedereen met een idee.Info en inschrijvingen: http://lifetechbrussels.com/event/behealth-hackathon/