De financiële steun gaat naar initiatieven van longarts Wanda de Kanter, waaronder haar Stichting Rookpreventie Jeugd. Het geld is ook bestemd voor de rechtszaak die deze stichting met een groep longpatiënten tegen vier tabaksfabrikanten voert.

"Onze missie is het verspreiden van kennis en daar past deze stap goed in", stelt Yolanda van der Graaf, hoofdredacteur van het NTvG, op de website van Medisch Contact. "De tabakslobby zaaide altijd verwarring door te stellen dat er meer onderzoek naar de schadelijkheid moest komen. Maar de schade door tabak is nu helemaal duidelijk en effectieve maatregelen ertegen ook. Helaas kunnen dokters geen accijnzen verhogen en het aantal verkooppunten verminderen. Wel kunnen we collega's steunen die zich hard maken tegen roken."

Ferm standpunt

De financiële steun, betaald uit het eigen kapitaal van de vereniging die eigenaar is van het blad NTvG, is een 'ferm en misschien wel uniek standpunt' voor een tijdschrift en een vereniging van artsen, stelt het hoofdredactioneel deze week.

De rechtszaak werd aangespannen tegen vier tabaksfabrikanten die actief zijn in Nederland: Philip Morris International, British American Tobacco, Japan Tobacco International en Imperial Tobacco Benelux. Het Openbaar Ministerie besluit binnenkort of de zaak aan de rechter wordt voorgelegd.

(Bron: Medisch Contact)

De financiële steun gaat naar initiatieven van longarts Wanda de Kanter, waaronder haar Stichting Rookpreventie Jeugd. Het geld is ook bestemd voor de rechtszaak die deze stichting met een groep longpatiënten tegen vier tabaksfabrikanten voert."Onze missie is het verspreiden van kennis en daar past deze stap goed in", stelt Yolanda van der Graaf, hoofdredacteur van het NTvG, op de website van Medisch Contact. "De tabakslobby zaaide altijd verwarring door te stellen dat er meer onderzoek naar de schadelijkheid moest komen. Maar de schade door tabak is nu helemaal duidelijk en effectieve maatregelen ertegen ook. Helaas kunnen dokters geen accijnzen verhogen en het aantal verkooppunten verminderen. Wel kunnen we collega's steunen die zich hard maken tegen roken." Ferm standpuntDe financiële steun, betaald uit het eigen kapitaal van de vereniging die eigenaar is van het blad NTvG, is een 'ferm en misschien wel uniek standpunt' voor een tijdschrift en een vereniging van artsen, stelt het hoofdredactioneel deze week.De rechtszaak werd aangespannen tegen vier tabaksfabrikanten die actief zijn in Nederland: Philip Morris International, British American Tobacco, Japan Tobacco International en Imperial Tobacco Benelux. Het Openbaar Ministerie besluit binnenkort of de zaak aan de rechter wordt voorgelegd. (Bron: Medisch Contact)