De Nederlandse Zorgkrant.nl pikte recent een getuigenis op van een huisarts via sociale media. "Misschien moet ik mijn praktijk in de zomer een paar weken sluiten, omdat er geen assistente is." Een vacature voor praktijkassistente geraakt al twee maanden niet ingevuld. Gevraagd naar een reactie laat de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten aan Zorgkrant weten dat de situatie ook in andere praktijken "nijpend wordt".

Volgens cijfers van het Nederlandse ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport blijkt dat het tekort aan praktijkassistenten in 2022 kan oplopen tot 600, zo stelt Zorgkrant verder. Wat Gelderland betreft, zouden er volgens de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en Welzijn over twee jaar 92 assistenten te weinig zijn.

In Nederland speelt de 'doktersassistent' sterk de rol van poortwachter in de (eerstelijns)zorg.

De Nederlandse Zorgkrant.nl pikte recent een getuigenis op van een huisarts via sociale media. "Misschien moet ik mijn praktijk in de zomer een paar weken sluiten, omdat er geen assistente is." Een vacature voor praktijkassistente geraakt al twee maanden niet ingevuld. Gevraagd naar een reactie laat de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten aan Zorgkrant weten dat de situatie ook in andere praktijken "nijpend wordt". Volgens cijfers van het Nederlandse ministerie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport blijkt dat het tekort aan praktijkassistenten in 2022 kan oplopen tot 600, zo stelt Zorgkrant verder. Wat Gelderland betreft, zouden er volgens de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en Welzijn over twee jaar 92 assistenten te weinig zijn.In Nederland speelt de 'doktersassistent' sterk de rol van poortwachter in de (eerstelijns)zorg.