Zelf leerde ik Marc Van Impe vooral de laatste jaren appreciëren. Onze eerste kennismaking dateert echter van veel eerder, uit de vroege jaren 1990 toen ik bij Artsenkrant mijn eerste stapjes in de medische journalistiek zette.

Marc leidde in die tijd een pool van journalisten. Daaronder klinkende namen die bij velen ook nu nog een belletje doen rinkelen. Denk maar aan Jef Turf, de Vlaams-communistische kernfysicus die ooit politiek directeur was van het communistische dagblad De Rode Vaan.

Verhofstadt

Marc zelf had een stevige blauwe achtergrond, hij was nog woordvoerder van de latere premier Guy Verhofstadt. Branie hadden 'da joenk' en de pas overleden journalist alvast gemeen.

Van recentere datum zijn de scherpe opiniestukken waarmee Marc Van Impe de medische nieuwssite Mediquality een duidelijk profiel gaf. Verwoorden deed hij puntig maar wel met een uitstekende kennis van het medische metier.

Dendermonde

Marc beschikte immers ook over heel wat achtergrondinformatie. Niet in het minst omdat hij een aantal hoofdrolspelers van haver tot gort kende. Zo deelde hij de schoolbanken (!) in de kleuterklas met dokter Marc Moens. Beiden studeerden daarna in het Dendermondse Heilige Maagdcollege (nu Oscar Romerocollege) waar toen trouwens ook voormalig Riziv-topman Ri De Ridder school liep. En...waar François Praet, de voorganger van De Ridder als hoofd van de Dienst Geneeskundige Verzorging, enkele jaren wiskundeleraar was. Om maar te zeggen dat Marc goed ingeburgerd was in 'het milieu'.

Tegendraads

Controversieel is hij wel altijd geweest. Naar verluidt had Marc Van Impe al tijdens zijn schoolse carrière de reputatie 'een belhamel' te zijn. "Zijn tegendraadse karakter had Marc van bij zuster Tarcitia in de eerste kleuterklas tot aan zijn laatste muisklik", zo klinkt het.

Zelf leerde ik Marc Van Impe vooral de laatste jaren appreciëren. Onze eerste kennismaking dateert echter van veel eerder, uit de vroege jaren 1990 toen ik bij Artsenkrant mijn eerste stapjes in de medische journalistiek zette.Marc leidde in die tijd een pool van journalisten. Daaronder klinkende namen die bij velen ook nu nog een belletje doen rinkelen. Denk maar aan Jef Turf, de Vlaams-communistische kernfysicus die ooit politiek directeur was van het communistische dagblad De Rode Vaan. Marc zelf had een stevige blauwe achtergrond, hij was nog woordvoerder van de latere premier Guy Verhofstadt. Branie hadden 'da joenk' en de pas overleden journalist alvast gemeen.Van recentere datum zijn de scherpe opiniestukken waarmee Marc Van Impe de medische nieuwssite Mediquality een duidelijk profiel gaf. Verwoorden deed hij puntig maar wel met een uitstekende kennis van het medische metier. Marc beschikte immers ook over heel wat achtergrondinformatie. Niet in het minst omdat hij een aantal hoofdrolspelers van haver tot gort kende. Zo deelde hij de schoolbanken (!) in de kleuterklas met dokter Marc Moens. Beiden studeerden daarna in het Dendermondse Heilige Maagdcollege (nu Oscar Romerocollege) waar toen trouwens ook voormalig Riziv-topman Ri De Ridder school liep. En...waar François Praet, de voorganger van De Ridder als hoofd van de Dienst Geneeskundige Verzorging, enkele jaren wiskundeleraar was. Om maar te zeggen dat Marc goed ingeburgerd was in 'het milieu'. Controversieel is hij wel altijd geweest. Naar verluidt had Marc Van Impe al tijdens zijn schoolse carrière de reputatie 'een belhamel' te zijn. "Zijn tegendraadse karakter had Marc van bij zuster Tarcitia in de eerste kleuterklas tot aan zijn laatste muisklik", zo klinkt het.