Ik tweette dan ook dat ik hoop dat Republikeinen én Democraten Robert Kennedy afblokken tijdens de hearings waarvan ik vermoed dat hij deze ook moet ondergaan. Zelfs zonder hearings is de keuze niet definitief, en kan het verzet van alle congresleden nuttig zijn, want het is nog niet te laat. Volgens een woordvoerster van Trump in de Washington Post is de beslissing nog niet definitief.

Anti-wetenschap

Dit is namelijk niet zonder meer een zoveelste Trumpiaanse keuze.

Trump is moeilijk te volgen. De klimaatproblematiek werd tijdens zijn campagne staalhard ontkend (ondertussen milderde hij dat standpunt al wat), maar nu benoemt hij dus een milieuactivist als Kennedy tot baas van de "Vaccine safety task force". Kennedy, die een notoir anti-vaccin lobbyist is en dus als het ware de incarnatie van anti-wetenschap (http://robertfkennedyjr.com/2005/06/16/deadly-immunity/).

Kennedy is namelijk één van dé Kennedy's. Vandaar ook mijn appèl aan de Democraten.

Niet alleen in de USA

De man bestempelen als een kloon van Trump is dus te kort door de bocht. Hij is een milieuactivist, waardoor hij zich als een Amerikaanse groene Democraat profileert, die in naam van de wetenschap strijdt voor het klimaat maar tegelijk de wetenschap aanvalt als het bijvoorbeeld over vaccins gaat. Het bestaat en niet alleen in de USA.

Ook in Europa en meer bepaald in ons land is dit schering en inslag. Alle groenen mogen dan evidence-based terecht ijveren voor de erkenning en aanpak van climate change, een deel van die groenen hangt wel allerlei alternatieve geneeswijzen aan, stellen vaccinatie in vraag, zien spoken in de chemtrails, etc. Een opvallende parallel dus. Ik ben benieuwd hoe Groen zich hier gaat positioneren.

Kennedy is een milieuactivist die in naam van de wetenschap strijdt voor het klimaat maar de wetenschap aanvalt als het over vaccins gaat.

Wat naïef deed ik nog volgende oproep op twitter: "I hope that all #USCongress republicans & democrats (!) oppose to #kennedy as chairman of vaccine safety task force" in het besef dat voorlopig Trump als businessman maar één zwakke plek heeft: the real money. In die zin zal Trump m.i. enkel gevoelig zijn voor druk die vanuit de farmaceutische industrie komt.

Zo meen ik dat Trump niet gevoelig zal zijn voor de pure wetenschappelijke community, maar wel voor een dreigend vertrek van pakweg GSK uit Hamilton (MT) en Marietta (PA). Met andere woorden: in deze strijd dienen wetenschappers en farmaceutische industrie nu de handen in elkaar te slaan. Aan de slag aub.

Ik tweette dan ook dat ik hoop dat Republikeinen én Democraten Robert Kennedy afblokken tijdens de hearings waarvan ik vermoed dat hij deze ook moet ondergaan. Zelfs zonder hearings is de keuze niet definitief, en kan het verzet van alle congresleden nuttig zijn, want het is nog niet te laat. Volgens een woordvoerster van Trump in de Washington Post is de beslissing nog niet definitief.Anti-wetenschapDit is namelijk niet zonder meer een zoveelste Trumpiaanse keuze.Trump is moeilijk te volgen. De klimaatproblematiek werd tijdens zijn campagne staalhard ontkend (ondertussen milderde hij dat standpunt al wat), maar nu benoemt hij dus een milieuactivist als Kennedy tot baas van de "Vaccine safety task force". Kennedy, die een notoir anti-vaccin lobbyist is en dus als het ware de incarnatie van anti-wetenschap (http://robertfkennedyjr.com/2005/06/16/deadly-immunity/).Kennedy is namelijk één van dé Kennedy's. Vandaar ook mijn appèl aan de Democraten. Niet alleen in de USADe man bestempelen als een kloon van Trump is dus te kort door de bocht. Hij is een milieuactivist, waardoor hij zich als een Amerikaanse groene Democraat profileert, die in naam van de wetenschap strijdt voor het klimaat maar tegelijk de wetenschap aanvalt als het bijvoorbeeld over vaccins gaat. Het bestaat en niet alleen in de USA.Ook in Europa en meer bepaald in ons land is dit schering en inslag. Alle groenen mogen dan evidence-based terecht ijveren voor de erkenning en aanpak van climate change, een deel van die groenen hangt wel allerlei alternatieve geneeswijzen aan, stellen vaccinatie in vraag, zien spoken in de chemtrails, etc. Een opvallende parallel dus. Ik ben benieuwd hoe Groen zich hier gaat positioneren.Wat naïef deed ik nog volgende oproep op twitter: "I hope that all #USCongress republicans & democrats (!) oppose to #kennedy as chairman of vaccine safety task force" in het besef dat voorlopig Trump als businessman maar één zwakke plek heeft: the real money. In die zin zal Trump m.i. enkel gevoelig zijn voor druk die vanuit de farmaceutische industrie komt. Zo meen ik dat Trump niet gevoelig zal zijn voor de pure wetenschappelijke community, maar wel voor een dreigend vertrek van pakweg GSK uit Hamilton (MT) en Marietta (PA). Met andere woorden: in deze strijd dienen wetenschappers en farmaceutische industrie nu de handen in elkaar te slaan. Aan de slag aub.