Van 26 tot 30 augustus woonden meer dan 30.000 cardiologen uit de hele wereld lezingen en presentaties bij op het ESC Congress 2017 in Barcelona, het grootste cardiologische congres ter wereld.

Qompium
© Qompium

Voor het eerst werd op het congres ruim aandacht besteed aan digitale gezondheidszorg, met demonstraties van innovatieve en m-health- en e-healthtoepassingen in het gebied van cardiologie.

In een wedstrijd nam Fibricheck, de app op de smartphone die in staat is om vroegtijdig hartritmestoornissen op te sporen, het op tegen 18 andere bedrijven in de sector.

Uiteindelijk ging de app van de Limburgse start-up Qompium aan de haal met de prijs voor de meest innovatieve toepassing binnen de digitale gezondheidszorg.

"We zijn begonnen in de kelders van het ZOL". Het verhaal van Qompium.

Voor zijn masterproef testte Christophe Mortelmans de accuraatheid van Fibricheck om voorkamerfibrillatie te detecteren in de eerste lijn.

Van 26 tot 30 augustus woonden meer dan 30.000 cardiologen uit de hele wereld lezingen en presentaties bij op het ESC Congress 2017 in Barcelona, het grootste cardiologische congres ter wereld. Voor het eerst werd op het congres ruim aandacht besteed aan digitale gezondheidszorg, met demonstraties van innovatieve en m-health- en e-healthtoepassingen in het gebied van cardiologie. In een wedstrijd nam Fibricheck, de app op de smartphone die in staat is om vroegtijdig hartritmestoornissen op te sporen, het op tegen 18 andere bedrijven in de sector.Uiteindelijk ging de app van de Limburgse start-up Qompium aan de haal met de prijs voor de meest innovatieve toepassing binnen de digitale gezondheidszorg."We zijn begonnen in de kelders van het ZOL". Het verhaal van Qompium.Voor zijn masterproef testte Christophe Mortelmans de accuraatheid van Fibricheck om voorkamerfibrillatie te detecteren in de eerste lijn.