Met de afgelopen coronamaanden in het achterhoofd, mag de samenstelling van de meest recente top 10 niet verbazen. Marc Van Ranst, Maggie De Block, de FOD Volksgezondheid en directeur-generaal Pedro Facon (plaats 4), Vlaams minister van Volksgezondheid, Welzijn en Gezin Wouter Beke (6), zorgorganisatiekoepel Zorgnet-Icuro (7) en onderzoeksinstelling Sciensano (8). Zij waren allen, elk vanuit hun rol en functie, sterk betrokken in de (dagelijkse) communicatie over de crisis, dat het voorbije kwartaal ook op sociale media het onderwerp bij uitstek was. Met veel interactie op hun tweets tot gevolg - de score van elke influencer geeft een idee van de mate waarin de tweets gebonden aan de account in kwestie verspreid geraken onder andere Twitteraars.

Met huisarts Stijn Geysenbergh (5), gastro-enteroloog Jochen Nijs (9) en handchirurg Ilse Degreef (10) kent de top 10 ook drie (bijkomende) artsen. Opvallend: Jochen Nijs is nog niet zo lang actief op het sociale medium. "Amai, na 10 weken op Twitter haal ik al een top 10", laat hij weten... Op Twitter, uiteraard.

De HealthBuzz Twitter Influencers Top is een initiatief van Health Endeavour.

Met de afgelopen coronamaanden in het achterhoofd, mag de samenstelling van de meest recente top 10 niet verbazen. Marc Van Ranst, Maggie De Block, de FOD Volksgezondheid en directeur-generaal Pedro Facon (plaats 4), Vlaams minister van Volksgezondheid, Welzijn en Gezin Wouter Beke (6), zorgorganisatiekoepel Zorgnet-Icuro (7) en onderzoeksinstelling Sciensano (8). Zij waren allen, elk vanuit hun rol en functie, sterk betrokken in de (dagelijkse) communicatie over de crisis, dat het voorbije kwartaal ook op sociale media het onderwerp bij uitstek was. Met veel interactie op hun tweets tot gevolg - de score van elke influencer geeft een idee van de mate waarin de tweets gebonden aan de account in kwestie verspreid geraken onder andere Twitteraars. Met huisarts Stijn Geysenbergh (5), gastro-enteroloog Jochen Nijs (9) en handchirurg Ilse Degreef (10) kent de top 10 ook drie (bijkomende) artsen. Opvallend: Jochen Nijs is nog niet zo lang actief op het sociale medium. "Amai, na 10 weken op Twitter haal ik al een top 10", laat hij weten... Op Twitter, uiteraard.De HealthBuzz Twitter Influencers Top is een initiatief van Health Endeavour.