Naar jaarlijkse gewoonte is het de bedoeling dat de vijf Vlaamse provincies en Brussel 'de strijd' aangaan voor de titel van 'beste valpreventieprovincie van 2022'. Zorgorganisaties worden daarbij opgeroepen om deel te nemen aan vier opdrachten die gelinkt zijn aan belangrijke valrisicofactoren.

Een opdracht luidt bv. 'In de smaak vallen' - calcium, vitamine D en eiwitten dragen bij tot een goede werking van de spieren, stevige botten en verminderen zo het valrisico. De opdracht is om het recept te noteren in het receptensjabloon (te vinden op valpreventie.be) en een foto te maken van de voorbereiding en het gerecht en die foto dan door te sturen naar de organisatie.

De Week van de Valpreventie 2022 wil verenigingen, organisaties, intermediairs, woonzorgcentra, gezondheids- en welzijnswerkers enz. die in contact komen met 65-plussers, aanspreken om samen te werken rond val- en fractuurpreventie. Het is dit jaar de 11de keer dat de campagne georganiseerd wordt. Vorig jaar namen 1.134 organisaties deel, een kleine terugval t.a.v. 2019 (1.156).

De 'Week van de Valpreventie' is een samenwerking tussen het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen (EVV), het Vlaams Instituut Gezond Leven en het LOkaal GezondheidsOverleg (LOGO), met ondersteuning van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.

Het initiatief loopt tot en met 1 mei.

Naar jaarlijkse gewoonte is het de bedoeling dat de vijf Vlaamse provincies en Brussel 'de strijd' aangaan voor de titel van 'beste valpreventieprovincie van 2022'. Zorgorganisaties worden daarbij opgeroepen om deel te nemen aan vier opdrachten die gelinkt zijn aan belangrijke valrisicofactoren.Een opdracht luidt bv. 'In de smaak vallen' - calcium, vitamine D en eiwitten dragen bij tot een goede werking van de spieren, stevige botten en verminderen zo het valrisico. De opdracht is om het recept te noteren in het receptensjabloon (te vinden op valpreventie.be) en een foto te maken van de voorbereiding en het gerecht en die foto dan door te sturen naar de organisatie. De Week van de Valpreventie 2022 wil verenigingen, organisaties, intermediairs, woonzorgcentra, gezondheids- en welzijnswerkers enz. die in contact komen met 65-plussers, aanspreken om samen te werken rond val- en fractuurpreventie. Het is dit jaar de 11de keer dat de campagne georganiseerd wordt. Vorig jaar namen 1.134 organisaties deel, een kleine terugval t.a.v. 2019 (1.156).De 'Week van de Valpreventie' is een samenwerking tussen het Expertisecentrum Val- en fractuurpreventie Vlaanderen (EVV), het Vlaams Instituut Gezond Leven en het LOkaal GezondheidsOverleg (LOGO), met ondersteuning van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid.Het initiatief loopt tot en met 1 mei.