De IMC, die zijn beslissing steunt op een advies van de Hoge Gezondheidsraad en de Taskforce Vaccinatie, wijst erop dat het toedienen van het vaccin tegen covid samen met bijvoorbeeld dat tegen de seizoensgriep, geen nadelige gevolgen heeft.

"Deze vaccinatie kan gelijktijdig gebeuren (...) zonder risico op meer bijwerkingen of een verminderde werking van één van beide vaccins", zo luidt het in de mededeling.

Dat is uiteraard van belang voor de organisatie, want de boostercampagne in de woonzorgcentra kan zo gekoppeld worden aan de vaccinatiecampagne tegen de seizoensgriep.

Alleen Comirnaty (Pfizer) - of eventueel Spikevax (Moderna) - wordt gebruikt als booster, ongeacht met welk vaccin de bewoners eerder zijn ingeënt.

Over het geven van een booster aan andere groepen, zoals alle 85- of 75-plussers, is er nog geen beslissing genomen - dat wordt nog verder onderzocht.

Daarnaast besliste woensdag de IMC samen met de onderwijsministers dat kinderen tot 12 jaar oud na een hoogrisicocontact op school of in kinderopvang niet meer in quarantaine moeten als hun eerste PCR-test negatief is.

De IMC zal ook zeer binnenkort een vooruitgangsrapport over ventilatie in de scholen bespreken.

De IMC, die zijn beslissing steunt op een advies van de Hoge Gezondheidsraad en de Taskforce Vaccinatie, wijst erop dat het toedienen van het vaccin tegen covid samen met bijvoorbeeld dat tegen de seizoensgriep, geen nadelige gevolgen heeft. "Deze vaccinatie kan gelijktijdig gebeuren (...) zonder risico op meer bijwerkingen of een verminderde werking van één van beide vaccins", zo luidt het in de mededeling.Dat is uiteraard van belang voor de organisatie, want de boostercampagne in de woonzorgcentra kan zo gekoppeld worden aan de vaccinatiecampagne tegen de seizoensgriep.Alleen Comirnaty (Pfizer) - of eventueel Spikevax (Moderna) - wordt gebruikt als booster, ongeacht met welk vaccin de bewoners eerder zijn ingeënt.Over het geven van een booster aan andere groepen, zoals alle 85- of 75-plussers, is er nog geen beslissing genomen - dat wordt nog verder onderzocht.Daarnaast besliste woensdag de IMC samen met de onderwijsministers dat kinderen tot 12 jaar oud na een hoogrisicocontact op school of in kinderopvang niet meer in quarantaine moeten als hun eerste PCR-test negatief is.De IMC zal ook zeer binnenkort een vooruitgangsrapport over ventilatie in de scholen bespreken.