Naar eigen zeggen werden Romée Snijders en Veerle Smit, initiatiefnemers van Compendium Geneeskunde, "overspoeld" door vragen van co-artsen en artsen naar een overzicht van de huisartsgeneeskunde.

Eerder brachten zij al (13!) pocketversies uit over andere medisch-specialistische disciplines.

De 'pockets' zijn boeken van een klein formaat die in de 'broekzak' of consultatiejas passen, met een eenvoudige inhoudsopgave en praktische informatie voor (beginnende) artsen en andere zorgprofessionals.

In de Pocket Huisartsgeneeskunde komen de meest voorkomende klachten, consultvoering, chronische zorg, gezondheidsrecht, preventieve zorg, palliatieve zorg en spoedzorg in de huisartsenpraktijk aan bod. Daarnaast worden de belangrijkste aandoeningen visueel en schematisch weergegeven.

Het is tevens de eerste pocket waarbij de lezer een deel van de hoofdstukken digitaal ontvangt.

In het boekje worden de medische curricula in Nederland en België gecombineerd, "waardoor de pocket in huisartsenpraktijken en -posten in beide landen bruikbaar is" garanderen de initiatiefnemers.

Het boek is nog niet gepubliceerd, maar kan wel al gereserveerd worden. Nooit eerder werd een boek van Compendium Geneeskunde zo vaak gereserveerd.

Nieuw is ook de pocket radiologie, eveneens te bestellen via pre-order.

Compendium Geneeskunde
© Compendium Geneeskunde
Naar eigen zeggen werden Romée Snijders en Veerle Smit, initiatiefnemers van Compendium Geneeskunde, "overspoeld" door vragen van co-artsen en artsen naar een overzicht van de huisartsgeneeskunde. Eerder brachten zij al (13!) pocketversies uit over andere medisch-specialistische disciplines.De 'pockets' zijn boeken van een klein formaat die in de 'broekzak' of consultatiejas passen, met een eenvoudige inhoudsopgave en praktische informatie voor (beginnende) artsen en andere zorgprofessionals.In de Pocket Huisartsgeneeskunde komen de meest voorkomende klachten, consultvoering, chronische zorg, gezondheidsrecht, preventieve zorg, palliatieve zorg en spoedzorg in de huisartsenpraktijk aan bod. Daarnaast worden de belangrijkste aandoeningen visueel en schematisch weergegeven.Het is tevens de eerste pocket waarbij de lezer een deel van de hoofdstukken digitaal ontvangt. In het boekje worden de medische curricula in Nederland en België gecombineerd, "waardoor de pocket in huisartsenpraktijken en -posten in beide landen bruikbaar is" garanderen de initiatiefnemers.Het boek is nog niet gepubliceerd, maar kan wel al gereserveerd worden. Nooit eerder werd een boek van Compendium Geneeskunde zo vaak gereserveerd. Nieuw is ook de pocket radiologie, eveneens te bestellen via pre-order.