In eigen land is Stéphane Galland (°1969) vooral gekend als lid van het onvergelijkbare trio Aka Moon. Weinig drummers zijn zo vaardig als Galland, dat bljkt ook uit zijn nieuwste band en diens gelijknamige cd, Stéphane Galland & (the mystery of) Kem. Maar dat is niet alles: uit de hele opzet van dit project spreekt een visie die aantoont dat Galland ook een groepsleider met een eigen karakter en stem is.

Wervelwind van kleuren en ritmes

Als onderdeel van de creatie voerde Galland gedurende twee jaar een onderzoek naar eigensoortige ritmes, een interesse die ook uit het oeuvre van Aka Moon spreekt. Hij vond hiervoor partners in crime in drie jonge Belgische musici: tenorsaxofonist Sylvain Debaisieux, pianist Bram De Looze en de van oorsprong Italiaanse bassist Federico Stocchi. Op de cd krijgen zij tevens het gezelschap van de verbluffende Indische fluitspeler Ravichandra Kulur en, op één stuk, van Ibrahim Maalouf zelve.

Het resultaat klinkt als een wervelwind van kleuren en ritmes, vaak oosters aandoend, en voortgestuwd door de continue en tegelijk steeds wisselende puls van Stéphane Galland, die als de levensader van het project immer voelbaar aanwezig is. Wanneer over enkele maanden de prijs wordt uitgereikt voor de beste Belgische jazz-cd van het jaar, mag Galland op de eerste rij gaan staan.

Stéphane Galland & (the mystery of) Kem: op zaterdag 27 oktober om 20u15 in Studio 4 van Flagey, Brussel. Info en tickets: 02/641 10 20, www.flagey.be.

De gelijknamige cd verscheen onder het nummer OTN 627 op OUTNOTE Records.

In eigen land is Stéphane Galland (°1969) vooral gekend als lid van het onvergelijkbare trio Aka Moon. Weinig drummers zijn zo vaardig als Galland, dat bljkt ook uit zijn nieuwste band en diens gelijknamige cd, Stéphane Galland & (the mystery of) Kem. Maar dat is niet alles: uit de hele opzet van dit project spreekt een visie die aantoont dat Galland ook een groepsleider met een eigen karakter en stem is. Wervelwind van kleuren en ritmesAls onderdeel van de creatie voerde Galland gedurende twee jaar een onderzoek naar eigensoortige ritmes, een interesse die ook uit het oeuvre van Aka Moon spreekt. Hij vond hiervoor partners in crime in drie jonge Belgische musici: tenorsaxofonist Sylvain Debaisieux, pianist Bram De Looze en de van oorsprong Italiaanse bassist Federico Stocchi. Op de cd krijgen zij tevens het gezelschap van de verbluffende Indische fluitspeler Ravichandra Kulur en, op één stuk, van Ibrahim Maalouf zelve. Het resultaat klinkt als een wervelwind van kleuren en ritmes, vaak oosters aandoend, en voortgestuwd door de continue en tegelijk steeds wisselende puls van Stéphane Galland, die als de levensader van het project immer voelbaar aanwezig is. Wanneer over enkele maanden de prijs wordt uitgereikt voor de beste Belgische jazz-cd van het jaar, mag Galland op de eerste rij gaan staan.Stéphane Galland & (the mystery of) Kem: op zaterdag 27 oktober om 20u15 in Studio 4 van Flagey, Brussel. Info en tickets: 02/641 10 20, www.flagey.be. De gelijknamige cd verscheen onder het nummer OTN 627 op OUTNOTE Records.