Steeds meer mensen krijgen met alzheimer of een andere vorm van dementie te maken. Op dit ogenblik telt Vlaanderen ruim 120.000 mensen met dementie. Als gevolg van de vergrijzing zal het aantal mensen met dementie tegen 2060 verdubbeld zijn! Het is met andere woorden broodnodig dat dementie volop aandacht krijgt.

Sociaal-cultureel project

De Alzheimer Code is een sociaal-cultureel project dat pleit voor een genuanceerde, respectvolle beeldvorming van dementie. Het steekt een hart onder de riem van mensen met dementie én van diegenen die hen omringen, begeleiden en verzorgen. Mensen met dementie tellen mee! Dát is de boodschap. De Alzheimer Code beoogt een maximum aan impact en streeft dus naar een zo breed mogelijk draagvlak. De media kunnen hierin een belangrijke, dragende rol spelen. Beeldende kunstenaars, schrijvers, filmmakers en theatermensen spreken er zich alvast meer en meer over uit.

De Alzheimer Code gaat een samenwerking aan met ruim 100 organisaties en instellingen uit de wereld van kunst en cultuur, onderwijs, zorg en welzijn: musea, cultuur- en gemeenschapscentra, bibliotheken, erfgoedcellen, kunstacademies, scholen, regionale expertisecentra dementie, familiegroepen (jong)dementie, ziekenfondsafdelingen, ocmw's, woonzorgcentra, ...

De Alzheimer Code is een initiatief van Alzheimer Liga Vlaanderen, Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en Hellebosch vzw.

Startavond in Roeselare

Met de voorstelling Gisteren zal het regenen gaat De Alzheimer Code op donderdag 14 september feestelijk van start in CC De Spil in Roeselare. Het wordt een bijzondere culturele happening met tal van bekende schrijvers, acteurs, kunstenaars en muzikanten. Josse De Pauw leest voor uit Gestameld liedboek van Erwin Mortier, Koenraad Tinel maakt live on stage penseeltekeningen, Hannah De Meyer leest gedichten voor van Bernard Dewulf, Charles Ducal, Joke van Leeuwen e.a. Waar woord en beeld tekortschieten, spreekt de muziek van het Rony Verbiest Trio. Het wordt een beklijvende, warme avond.

Gisteren zal het regenen is ook de start van een bijzondere week in Roeselare, met veel aandacht voor dementie, die op 21 september wordt afgesloten met de jaarlijkse Werelddag Dementie. Op 7 oktober is de voorstelling te gast in CC De Adelberg van Lommel.

Het totale programma van Alzheimer Code II wordt gespreid over heel Vlaanderen. Het wordt opgedeeld in verschillende programmaluiken: expo, film, lezing , muziek, theater, wandeling en andere.

Alzheimer Code II: bijna 200 programma's gespreid over heel Vlaanderen, van 14 september tot 20 november 2017. Openingsprogramma Gisteren zal het regenen, op 14 september in CC De Spil, Roeselare.

Info over het volledige programma van De Alzheimer Code vind je op www.alzheimercode.be.

Hellebosch vzw: Paul Buekenhout: info@alzheimercode.be - 0476 22 45 76.

Steeds meer mensen krijgen met alzheimer of een andere vorm van dementie te maken. Op dit ogenblik telt Vlaanderen ruim 120.000 mensen met dementie. Als gevolg van de vergrijzing zal het aantal mensen met dementie tegen 2060 verdubbeld zijn! Het is met andere woorden broodnodig dat dementie volop aandacht krijgt. Sociaal-cultureel projectDe Alzheimer Code is een sociaal-cultureel project dat pleit voor een genuanceerde, respectvolle beeldvorming van dementie. Het steekt een hart onder de riem van mensen met dementie én van diegenen die hen omringen, begeleiden en verzorgen. Mensen met dementie tellen mee! Dát is de boodschap. De Alzheimer Code beoogt een maximum aan impact en streeft dus naar een zo breed mogelijk draagvlak. De media kunnen hierin een belangrijke, dragende rol spelen. Beeldende kunstenaars, schrijvers, filmmakers en theatermensen spreken er zich alvast meer en meer over uit.De Alzheimer Code gaat een samenwerking aan met ruim 100 organisaties en instellingen uit de wereld van kunst en cultuur, onderwijs, zorg en welzijn: musea, cultuur- en gemeenschapscentra, bibliotheken, erfgoedcellen, kunstacademies, scholen, regionale expertisecentra dementie, familiegroepen (jong)dementie, ziekenfondsafdelingen, ocmw's, woonzorgcentra, ...De Alzheimer Code is een initiatief van Alzheimer Liga Vlaanderen, Expertisecentrum Dementie Vlaanderen en Hellebosch vzw. Startavond in RoeselareMet de voorstelling Gisteren zal het regenen gaat De Alzheimer Code op donderdag 14 september feestelijk van start in CC De Spil in Roeselare. Het wordt een bijzondere culturele happening met tal van bekende schrijvers, acteurs, kunstenaars en muzikanten. Josse De Pauw leest voor uit Gestameld liedboek van Erwin Mortier, Koenraad Tinel maakt live on stage penseeltekeningen, Hannah De Meyer leest gedichten voor van Bernard Dewulf, Charles Ducal, Joke van Leeuwen e.a. Waar woord en beeld tekortschieten, spreekt de muziek van het Rony Verbiest Trio. Het wordt een beklijvende, warme avond.Gisteren zal het regenen is ook de start van een bijzondere week in Roeselare, met veel aandacht voor dementie, die op 21 september wordt afgesloten met de jaarlijkse Werelddag Dementie. Op 7 oktober is de voorstelling te gast in CC De Adelberg van Lommel.Het totale programma van Alzheimer Code II wordt gespreid over heel Vlaanderen. Het wordt opgedeeld in verschillende programmaluiken: expo, film, lezing , muziek, theater, wandeling en andere. Alzheimer Code II: bijna 200 programma's gespreid over heel Vlaanderen, van 14 september tot 20 november 2017. Openingsprogramma Gisteren zal het regenen, op 14 september in CC De Spil, Roeselare.Info over het volledige programma van De Alzheimer Code vind je op www.alzheimercode.be.Hellebosch vzw: Paul Buekenhout: info@alzheimercode.be - 0476 22 45 76.