Onder hen hadden 1883 personen een wilsverklaring. De belangrijkste reden om niet met een arts te praten is volgens Patiëntenfederatie Nederland dat de 'opsteller' zelf weet wat hij of zij wil. Ook vreest men dat de huisarts geen tijd heeft of niet openstaat om dit te bespreken.

Van de groep die wel eerst met de huisarts sprak, geeft iets meer dan de helft aan dat het gesprek heeft geholpen. De arts heeft geholpen om de wensen te formuleren, of aangegeven wat hij wel of niet kan doen.

Een veelvoorkomende reden bij wie aangaf dat het gesprek niet geholpen heeft, is dat de arts niets heeft kunnen toevoegen. "Mijn beslissing stond al vast. Ik wilde alleen weten of en hoe de huisarts kon helpen."

Onder hen hadden 1883 personen een wilsverklaring. De belangrijkste reden om niet met een arts te praten is volgens Patiëntenfederatie Nederland dat de 'opsteller' zelf weet wat hij of zij wil. Ook vreest men dat de huisarts geen tijd heeft of niet openstaat om dit te bespreken. Van de groep die wel eerst met de huisarts sprak, geeft iets meer dan de helft aan dat het gesprek heeft geholpen. De arts heeft geholpen om de wensen te formuleren, of aangegeven wat hij wel of niet kan doen. Een veelvoorkomende reden bij wie aangaf dat het gesprek niet geholpen heeft, is dat de arts niets heeft kunnen toevoegen. "Mijn beslissing stond al vast. Ik wilde alleen weten of en hoe de huisarts kon helpen."