In End Credits In End Credits wordt de aanloop naar de wet en vervolgens de mogelijke toekomst ervan geschetst. Adelin lijdt aan dementiële aftakeling. Het psychisch lijden van Eva is ondraaglijk en uitzichtloos. Beiden vragen om hulp en zorg voor een waardig sterven.

Marc Cosyns duidt de film anno 2019: "De kijker krijgt de knelpunten in de wetgevingen van euthanasie, patiëntenrechten en palliatieve zorg te zien via beklijvende patiëntenverhalen. We zien hoe op waardige wijze met mensen op het einde van hun leven wordt omgegaan, hun fragiliteit en kwetsbaarheid sereen getoond en geduid wordt. Zeven jaar geleden in beeld gebracht maar nog brandend actueel: hoe omgaan met mensen met dementie, met onbehandelbare psychiatrische aandoeningen of voltooid leven. We horen deskundigen hun mening: pro, contra of genuanceerd. Het is aan de kijker zelf om na te denken, te wikken en te wegen, zelf conclusies te trekken, zelf een standpunt te vormen."

End Credits op vrijdag 31 januari 2020 om · 18u30: deuren,· 19u: filmvertoning + interactief panelgesprek tot 21u in AP Hogeschool Antwerpen, Campus Spoor Noord - Noorderplaats, Antwerpen.

Gratis inschrijven via film@rws.be of 03/272 51 63. Er zijn 300 plaatsen beschikbaar. Opleidingsattesten en accreditering zijn voorzien.

In End Credits In End Credits wordt de aanloop naar de wet en vervolgens de mogelijke toekomst ervan geschetst. Adelin lijdt aan dementiële aftakeling. Het psychisch lijden van Eva is ondraaglijk en uitzichtloos. Beiden vragen om hulp en zorg voor een waardig sterven. Marc Cosyns duidt de film anno 2019: "De kijker krijgt de knelpunten in de wetgevingen van euthanasie, patiëntenrechten en palliatieve zorg te zien via beklijvende patiëntenverhalen. We zien hoe op waardige wijze met mensen op het einde van hun leven wordt omgegaan, hun fragiliteit en kwetsbaarheid sereen getoond en geduid wordt. Zeven jaar geleden in beeld gebracht maar nog brandend actueel: hoe omgaan met mensen met dementie, met onbehandelbare psychiatrische aandoeningen of voltooid leven. We horen deskundigen hun mening: pro, contra of genuanceerd. Het is aan de kijker zelf om na te denken, te wikken en te wegen, zelf conclusies te trekken, zelf een standpunt te vormen."End Credits op vrijdag 31 januari 2020 om · 18u30: deuren,· 19u: filmvertoning + interactief panelgesprek tot 21u in AP Hogeschool Antwerpen, Campus Spoor Noord - Noorderplaats, Antwerpen.Gratis inschrijven via film@rws.be of 03/272 51 63. Er zijn 300 plaatsen beschikbaar. Opleidingsattesten en accreditering zijn voorzien.