Medcup is een wedstrijd waarbij geneeskundestudenten een reeks 'challenges' aangaan, zoals een quiz, een intubatie- en hechtproef, het oplossen van een klinische case.

De VUB-studenten 3e master geneeskunde wonnen twee van de negen praktische uitdagingen, zo staat in een persbericht van de VUB. Daarmee waren ze zeker van een ticket in de finale.

In de finale moesten ze theoretische vragen en nog meer klinische cases oplossen. Hun tegenstanders uit Frankrijk lieten ze achter zich.

De studenten winnen een reischeque van €1.000. "Onze geneeskundestudenten hebben hun visitekaartje afgegeven op dit internationale forum", klinkt het bij de VUB.

Andreas Borremans (l.) en Christophe Sonck., VUB
Andreas Borremans (l.) en Christophe Sonck. © VUB
Medcup is een wedstrijd waarbij geneeskundestudenten een reeks 'challenges' aangaan, zoals een quiz, een intubatie- en hechtproef, het oplossen van een klinische case.De VUB-studenten 3e master geneeskunde wonnen twee van de negen praktische uitdagingen, zo staat in een persbericht van de VUB. Daarmee waren ze zeker van een ticket in de finale. In de finale moesten ze theoretische vragen en nog meer klinische cases oplossen. Hun tegenstanders uit Frankrijk lieten ze achter zich. De studenten winnen een reischeque van €1.000. "Onze geneeskundestudenten hebben hun visitekaartje afgegeven op dit internationale forum", klinkt het bij de VUB.