De regering reageert dat het publieke gezondheidsinformatie vertaalde naar een 25-tal talen, en zo een "breed publiek" bereikt.

Maar volgens de aanklagers gaat het om een "beperkt bereik van talen", en kan het weken in beslag nemen vooraleer de vertalingen aangepast worden, nadat adviezen of regels veranderd zijn. Zo werd de gids van de overheid 'Stay alert and Safe' niet vertaald, alsook informatie over het 'Test and Trace'-programma van de NHS en de regels m.b.t. het dragen van mondmaskers.

Voor meer dan vier miljoen inwoners van het VK is het Engels niet hun moedertaal, inclusief 860.000 mensen die weinig of geen Engels spreken, zo berekent BBC.

Naast het Engels worden zo'n 88 andere talen als moedertaal gesproken.

Volgens een woordvoerder van de regering is het niet haalbaar om vertalingen te voorzien in al deze talen; tegelijk wordt benadrukt dat de belangrijkste boodschappen rond het coronavirus vertaald werden in de meest gesproken talen in het VK.

De regering reageert dat het publieke gezondheidsinformatie vertaalde naar een 25-tal talen, en zo een "breed publiek" bereikt.Maar volgens de aanklagers gaat het om een "beperkt bereik van talen", en kan het weken in beslag nemen vooraleer de vertalingen aangepast worden, nadat adviezen of regels veranderd zijn. Zo werd de gids van de overheid 'Stay alert and Safe' niet vertaald, alsook informatie over het 'Test and Trace'-programma van de NHS en de regels m.b.t. het dragen van mondmaskers.Voor meer dan vier miljoen inwoners van het VK is het Engels niet hun moedertaal, inclusief 860.000 mensen die weinig of geen Engels spreken, zo berekent BBC.Naast het Engels worden zo'n 88 andere talen als moedertaal gesproken.Volgens een woordvoerder van de regering is het niet haalbaar om vertalingen te voorzien in al deze talen; tegelijk wordt benadrukt dat de belangrijkste boodschappen rond het coronavirus vertaald werden in de meest gesproken talen in het VK.