Daarmee wil de aso-vereniging korter op de bal spelen. "We maakten deze beslissing omdat we momenteel niet het gevoel hadden de Franstalige aso's op representatieve wijze te vertegenwoordigen. Het leek ons dan ook eerlijker en beter ons aan te passen aan de realiteit", zegt dr. Frederik Deman namens het Vaso-bestuur.

"Op deze manier kunnen we onze vertegenwoordiging verder en sterker uitbouwen. We hopen de Vlaamse aso's beter te vertegenwoordigen - met kortere communicatielijnen en een nieuw, gemotiveerd team van aso-vertegenwoordigers."

Het Vaso-bestuur onderstreept dat dit zeker geen negatieve keuze is. "We maken er met het bestuur een speerpunt van om op assertieve wijze contact te blijven houden met onze Franstalige collega's van CIMACs - de vorig jaar opgerichte Franstalige ASO-vereniging", aldus Deman.

Vaso zal zo vaak als mogelijk met de Franstalige collega's een gezamenlijk standpunt proberen naar buiten te dragen. Ook zal het de Franstalige artsen in opleiding op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen de Vlaamse gemeenschap die van belang zijn voor de aso's.

Maar een Vlaamse doorstart biedt opportuniteiten. Vaso krijgt zo de mogelijkheid zich beter te profileren op gemeenschapsmateries: de master-opleidingen in specialistische geneeskunde bijvoorbeeld, en de subquota's.

Daarmee wil de aso-vereniging korter op de bal spelen. "We maakten deze beslissing omdat we momenteel niet het gevoel hadden de Franstalige aso's op representatieve wijze te vertegenwoordigen. Het leek ons dan ook eerlijker en beter ons aan te passen aan de realiteit", zegt dr. Frederik Deman namens het Vaso-bestuur."Op deze manier kunnen we onze vertegenwoordiging verder en sterker uitbouwen. We hopen de Vlaamse aso's beter te vertegenwoordigen - met kortere communicatielijnen en een nieuw, gemotiveerd team van aso-vertegenwoordigers."Het Vaso-bestuur onderstreept dat dit zeker geen negatieve keuze is. "We maken er met het bestuur een speerpunt van om op assertieve wijze contact te blijven houden met onze Franstalige collega's van CIMACs - de vorig jaar opgerichte Franstalige ASO-vereniging", aldus Deman.Vaso zal zo vaak als mogelijk met de Franstalige collega's een gezamenlijk standpunt proberen naar buiten te dragen. Ook zal het de Franstalige artsen in opleiding op de hoogte houden van de ontwikkelingen binnen de Vlaamse gemeenschap die van belang zijn voor de aso's.Maar een Vlaamse doorstart biedt opportuniteiten. Vaso krijgt zo de mogelijkheid zich beter te profileren op gemeenschapsmateries: de master-opleidingen in specialistische geneeskunde bijvoorbeeld, en de subquota's.