Het imec.istart-acceleratieprogramma's ondersteunt ondernemers bij de (vroege) ontwikkeling van hun start-up gedurende een periode van minimum twaalf maanden. Dergelijke incubatieprogramma's komen erg op. Zowat elke regio in België heeft er tegenwoordig wel eentje.

Het imec.istart- acceleratieprogramma van imec helpt starters die al een stap verder zijn, vertelt Antoine D'Hollander, innovatiemanager van de health track bij imec.istart, in een eerder verschenen interview in Artsenkrant. "In ruil voor aandelen krijgen beginnende ondernemers met al een eerste proof-of-concept een initiële investering van 50.000 euro om hen te helpen hun eerste product klaar te stomen voor commercialisatie."

"We bieden dagelijkse coaching, workshops en begeleiding aan door domeinexperten op vlak van wetgeving, CE-certificering, sales,... gedeelde werkruimtes en faciliteiten - en toegang tot ons voortdurend groeiende netwerk van eindgebruikers, bedrijven of particulieren en investeerders. Onze ondersteuning kan tot 18 maanden lopen, tot de onderneming in staat is om op eigen benen te staan en zelf opvolgfinanciering aan te trekken van externe investeerders", voegt Sven De Cleyn (imec.istart program manager) toe in datzelfde interview.

Start-updomeinen die in aanmerking komen zijn logistiek, mobiliteit en smart cities, sport, media en telecom, HRtech, fintech maar ook gezondheid.

De voorwaarden om een project in te dienen en belangrijke data, vindt u terug op de website van imec.istart.

Lees ook

'Nice to have is niet goed genoeg' in onze reeks over health start-ups, het interview met Antoine D'Hollander en Sven De Cleyn.

Het imec.istart-acceleratieprogramma's ondersteunt ondernemers bij de (vroege) ontwikkeling van hun start-up gedurende een periode van minimum twaalf maanden. Dergelijke incubatieprogramma's komen erg op. Zowat elke regio in België heeft er tegenwoordig wel eentje. Het imec.istart- acceleratieprogramma van imec helpt starters die al een stap verder zijn, vertelt Antoine D'Hollander, innovatiemanager van de health track bij imec.istart, in een eerder verschenen interview in Artsenkrant. "In ruil voor aandelen krijgen beginnende ondernemers met al een eerste proof-of-concept een initiële investering van 50.000 euro om hen te helpen hun eerste product klaar te stomen voor commercialisatie.""We bieden dagelijkse coaching, workshops en begeleiding aan door domeinexperten op vlak van wetgeving, CE-certificering, sales,... gedeelde werkruimtes en faciliteiten - en toegang tot ons voortdurend groeiende netwerk van eindgebruikers, bedrijven of particulieren en investeerders. Onze ondersteuning kan tot 18 maanden lopen, tot de onderneming in staat is om op eigen benen te staan en zelf opvolgfinanciering aan te trekken van externe investeerders", voegt Sven De Cleyn (imec.istart program manager) toe in datzelfde interview.Start-updomeinen die in aanmerking komen zijn logistiek, mobiliteit en smart cities, sport, media en telecom, HRtech, fintech maar ook gezondheid. De voorwaarden om een project in te dienen en belangrijke data, vindt u terug op de website van imec.istart.