"Dit initiatief slaagt erin om een grote uitdaging in onze samenleving in beeld te brengen, namelijk: wat verwachten mensen van een goede specialist? Een maatschappij die zelf voor heel wat uitdagingen staat", zei minister van Welzijn, Volksgezondheid & Gezin Jo Vandeurzen (CD&V) tijdens de uitreiking van de eerste prijs voor 'De Specialist van het jaar', een initiatief van Artsenkrant/Le Journal du Médecin.

Die vond afgelopen zaterdag plaats in het kader van de Koninklijke Bibliotheek van België.

"De criteria gaan verder dan louter het medische aspect van een goede arts zijn. Ze spelen ook in op nieuwe dimensies die het beroep van arts kenmerken, zoals samenwerking en multidisciplinariteit, communicatie met patiënten en collega's, en omgaan met werkdruk en stress", aldus minister Vandeurzen. "Dat laatste is een realiteit, niet alleen voor huisartsen, maar ook voor specialisten waar we absoluut oog voor moeten hebben", voegde de minister er nog aan toe.

"De Specialist van het Jaar kan een rolmodel zijn op al deze vlakken", besloot hij zijn toespraak. De minister drukte overigens zijn felicitaties uit aan alle laureaten.

Even later mochten oogarts Piet Noé (Vlaamse winnaar) en anesthesist Philippe Devos (Franstalige laureaat) de prijs in ontvangst nemen.

"Dit initiatief slaagt erin om een grote uitdaging in onze samenleving in beeld te brengen, namelijk: wat verwachten mensen van een goede specialist? Een maatschappij die zelf voor heel wat uitdagingen staat", zei minister van Welzijn, Volksgezondheid & Gezin Jo Vandeurzen (CD&V) tijdens de uitreiking van de eerste prijs voor 'De Specialist van het jaar', een initiatief van Artsenkrant/Le Journal du Médecin.Die vond afgelopen zaterdag plaats in het kader van de Koninklijke Bibliotheek van België."De criteria gaan verder dan louter het medische aspect van een goede arts zijn. Ze spelen ook in op nieuwe dimensies die het beroep van arts kenmerken, zoals samenwerking en multidisciplinariteit, communicatie met patiënten en collega's, en omgaan met werkdruk en stress", aldus minister Vandeurzen. "Dat laatste is een realiteit, niet alleen voor huisartsen, maar ook voor specialisten waar we absoluut oog voor moeten hebben", voegde de minister er nog aan toe. "De Specialist van het Jaar kan een rolmodel zijn op al deze vlakken", besloot hij zijn toespraak. De minister drukte overigens zijn felicitaties uit aan alle laureaten.Even later mochten oogarts Piet Noé (Vlaamse winnaar) en anesthesist Philippe Devos (Franstalige laureaat) de prijs in ontvangst nemen.