Arno is dood. Le plus beau. Hoewel niet geheel onverwacht laat zijn heengaan ook mij niet onbetuigd. Arno maakte deel uit van mijn jeugd en veel van zijn liedjes zijn mij niet alleen goed bekend maar associeer ik ook met goede herinneringen aan vroegere periodes in mijn leven. We zagen hem soms in de Dansaertstraat in Brussel met zijn plastieken zak, of aan de Archiduc.

Overigens confronteert elke jeugdheld die het tijdige voor het eeuwige ruilt ons ook met ons eigen ouder worden en onze persoonlijke eindigheid.

Het bericht gaat snel rond. Op de avondtelevisie vertelt de nieuwslezeres dat hij zijn moedige strijd tegen kanker verloren heeft. Mijn vrouw merkt op dat ze dat altijd al een vreemde uitspraak gevonden heeft. Het is immers geen strijd, en of men moedig is of niet is niet determinerend voor de goede afloop van een oncologische problematiek. Moedig is men op dat moment trouwens sowieso altijd, ieder op zijn manier.

Elke jeugdheld die het tijdige voor het eeuwige ruilt confronteert ons met ons eigen ouder worden en onze persoonlijke eindigheid

Ongeveer een op de drie mannen en een op de vier vrouwen krijgt kanker voor hun 75e verjaardag. De stichting Kankerregister verwacht dat het aantal nieuwe kankergevallen in België de komende jaren zal blijven stijgen door onder andere de vergrijzing en de bevolkingsgroei. Dat wil zeggen dat vrijwel eenieder van ons vroeg of laat geconfronteerd wordt met een kankerdiagnose bij zichzelf of een van zijn naasten.

Daar horen wij zelf ook bij. Het gooit je leven overhoop en op dat moment kan je je enkel overleveren aan de goede zorgen van de medische wereld en vooral hopen op een positief resultaat van de behandelingen.

Moedig zijn zal zeker helpen maar een strijd kan je dat niet echt noemen. Het is eerder een overleven. Leven van dag tot dag en rekenen op een dosis geluk. Daar komt het uiteindelijk op aan, geluk hebben in het ongeluk. Want het lied dat je zong werd plots ongevraagd aangepast.

ils ont changé ma chanson

ils ont changé ma chanson

et c'est la seule chose que je peux faire

et c'est pas beau mais

ils ont changé ma chanson

Salut hé Arno, en merci.

Arno is dood. Le plus beau. Hoewel niet geheel onverwacht laat zijn heengaan ook mij niet onbetuigd. Arno maakte deel uit van mijn jeugd en veel van zijn liedjes zijn mij niet alleen goed bekend maar associeer ik ook met goede herinneringen aan vroegere periodes in mijn leven. We zagen hem soms in de Dansaertstraat in Brussel met zijn plastieken zak, of aan de Archiduc. Overigens confronteert elke jeugdheld die het tijdige voor het eeuwige ruilt ons ook met ons eigen ouder worden en onze persoonlijke eindigheid.Het bericht gaat snel rond. Op de avondtelevisie vertelt de nieuwslezeres dat hij zijn moedige strijd tegen kanker verloren heeft. Mijn vrouw merkt op dat ze dat altijd al een vreemde uitspraak gevonden heeft. Het is immers geen strijd, en of men moedig is of niet is niet determinerend voor de goede afloop van een oncologische problematiek. Moedig is men op dat moment trouwens sowieso altijd, ieder op zijn manier.Ongeveer een op de drie mannen en een op de vier vrouwen krijgt kanker voor hun 75e verjaardag. De stichting Kankerregister verwacht dat het aantal nieuwe kankergevallen in België de komende jaren zal blijven stijgen door onder andere de vergrijzing en de bevolkingsgroei. Dat wil zeggen dat vrijwel eenieder van ons vroeg of laat geconfronteerd wordt met een kankerdiagnose bij zichzelf of een van zijn naasten. Daar horen wij zelf ook bij. Het gooit je leven overhoop en op dat moment kan je je enkel overleveren aan de goede zorgen van de medische wereld en vooral hopen op een positief resultaat van de behandelingen. Moedig zijn zal zeker helpen maar een strijd kan je dat niet echt noemen. Het is eerder een overleven. Leven van dag tot dag en rekenen op een dosis geluk. Daar komt het uiteindelijk op aan, geluk hebben in het ongeluk. Want het lied dat je zong werd plots ongevraagd aangepast.ils ont changé ma chansonils ont changé ma chansonet c'est la seule chose que je peux faireet c'est pas beau maisils ont changé ma chansonSalut hé Arno, en merci.