Maggie De Block: "Tot op vandaag worden veel jonge patiënten dubbel getroffen: ze moeten zware behandelingen ondergaan in de strijd tegen hun aandoening en daarbovenop moeten ze afzien van hun eventuele kinderwens. Straks moeten ze niet meer vrezen voor die kinderwens en kunnen ze zich volop concentreren op het genezingsproces."

Voor de terugbetaling wordt vier miljoen euro op jaarbasis uitgetrokken. De maatregel voorziet in de integrale terugbetaling van het verzamelen en de opslag van eicellen, zaadcellen of eierstokweefsel in centra die door het Riziv zijn erkend.

Maggie De Block: "Tot op vandaag worden veel jonge patiënten dubbel getroffen: ze moeten zware behandelingen ondergaan in de strijd tegen hun aandoening en daarbovenop moeten ze afzien van hun eventuele kinderwens. Straks moeten ze niet meer vrezen voor die kinderwens en kunnen ze zich volop concentreren op het genezingsproces."Voor de terugbetaling wordt vier miljoen euro op jaarbasis uitgetrokken. De maatregel voorziet in de integrale terugbetaling van het verzamelen en de opslag van eicellen, zaadcellen of eierstokweefsel in centra die door het Riziv zijn erkend.