Het ontslag van dr. Philippe Devos als voorzitter van Bvas toont aan hoe moeilijk het is om een evenwicht te vinden tussen een (hyper)actief professioneel leven, en het gezinsleven als men een engagement opneemt in de beroepsverdediging.

Hoeveel uren vrije tijd spendeerden dr. Moens, dr. de Toeuf, dr. Lemye, dr. Vandermeeren, dr. Gillet, dr. De Munck, dr. Hueting, dr. Bejjani, dr. Depuydt ... (niet-exhaustieve lijst) om complexe dossiers voor te bereiden en hierover vervolgens te onderhandelen in diverse commissies? Hoeveel uren slaap, ontbijtmomenten met het gezin of feestjes hebben zij laten schieten om het medische beroep te verdedigen?

Tegenover Goliath is David soms geneigd om de armen te laten zakken

Bepaalde syndicalisten verbergen niet dat ze het soms moe zijn om te strijden met de beschikbare middelen, terwijl andere actoren in de sector - de ziekenfondsen, de ziekenhuiskoepels, de administraties ... - beschikken over een leger van experten die kunnen werken tijdens de kantooruren.

De magere financiering van de medische syndicaten door de Staat dekken slechts een deel van het nodige budget voor dienstverlening aan hun leden. De teams zijn erg gemotiveerd, maar tegenover Goliath is David soms geneigd om de armen te laten zakken.

Het ontslag van dr. Philippe Devos als voorzitter van Bvas toont aan hoe moeilijk het is om een evenwicht te vinden tussen een (hyper)actief professioneel leven, en het gezinsleven als men een engagement opneemt in de beroepsverdediging.Hoeveel uren vrije tijd spendeerden dr. Moens, dr. de Toeuf, dr. Lemye, dr. Vandermeeren, dr. Gillet, dr. De Munck, dr. Hueting, dr. Bejjani, dr. Depuydt ... (niet-exhaustieve lijst) om complexe dossiers voor te bereiden en hierover vervolgens te onderhandelen in diverse commissies? Hoeveel uren slaap, ontbijtmomenten met het gezin of feestjes hebben zij laten schieten om het medische beroep te verdedigen?Bepaalde syndicalisten verbergen niet dat ze het soms moe zijn om te strijden met de beschikbare middelen, terwijl andere actoren in de sector - de ziekenfondsen, de ziekenhuiskoepels, de administraties ... - beschikken over een leger van experten die kunnen werken tijdens de kantooruren.De magere financiering van de medische syndicaten door de Staat dekken slechts een deel van het nodige budget voor dienstverlening aan hun leden. De teams zijn erg gemotiveerd, maar tegenover Goliath is David soms geneigd om de armen te laten zakken.