In Taboe lacht Philippe Geubels elke week met mensen met mensen 'waar je eigenlijk niet om mag lachen'. Afgelopen zondag waren dat mensen met obesitas.

Het radiodrietal wilde van de minister weten hoe zij omgaat met grappen over haar gewicht. De minister lag al vaker onder vuur door haar figuur. Ze laat zich daar echter niet door doen, en stelt dat ze meer is dan kilo's alleen. "Ik ben meer dan gewoon iemand die dikker is. Ik ben iemand. Ik ben een persoon, ik heb een persoonlijkheid", aldus de minister.

Ook vertelt ze dat ze haar leven niet leidt in functie van haar gewicht. "Ik ga de keuzes in mijn leven niet laten bepalen omwille van het feit dat ik groter en dikker ben dan de rest", verklaart De Block.

Bovendien heeft De Block het leven dat ze wil, zonder dat haar gewicht haar ooit heeft tegengehouden. "Ik heb de man die ik wou, ik heb de carrière die ik wou, ik heb de kinderen die ik wou, en ik heb heel veel vrienden die niet naar de verpakking kijken, maar wel naar de inhoud", aldus de minister. "En dat is de attitude om daarover te stappen."

Op het einde had ze bemoedigende woorden. "Ik doe groeten aan iedereen die zich hierdoor gesterkt voelt."

In Taboe lacht Philippe Geubels elke week met mensen met mensen 'waar je eigenlijk niet om mag lachen'. Afgelopen zondag waren dat mensen met obesitas.Het radiodrietal wilde van de minister weten hoe zij omgaat met grappen over haar gewicht. De minister lag al vaker onder vuur door haar figuur. Ze laat zich daar echter niet door doen, en stelt dat ze meer is dan kilo's alleen. "Ik ben meer dan gewoon iemand die dikker is. Ik ben iemand. Ik ben een persoon, ik heb een persoonlijkheid", aldus de minister.Ook vertelt ze dat ze haar leven niet leidt in functie van haar gewicht. "Ik ga de keuzes in mijn leven niet laten bepalen omwille van het feit dat ik groter en dikker ben dan de rest", verklaart De Block.Bovendien heeft De Block het leven dat ze wil, zonder dat haar gewicht haar ooit heeft tegengehouden. "Ik heb de man die ik wou, ik heb de carrière die ik wou, ik heb de kinderen die ik wou, en ik heb heel veel vrienden die niet naar de verpakking kijken, maar wel naar de inhoud", aldus de minister. "En dat is de attitude om daarover te stappen."Op het einde had ze bemoedigende woorden. "Ik doe groeten aan iedereen die zich hierdoor gesterkt voelt."