Hunt verhuist na een aantal high profile-ontslagen binnen de regering ten gevolge van de Brexit.

Hij komt op voor de Conservative Party en zit sinds 2012 op Volksgezondheid. Tijdens zijn termijn zag hij zijn bevoegdheden uitgebreid tot sociale zaken.

Gevraagd naar wat hij beter kon doen, antwoordde hij begin dit jaar de planning van het medische aanbod. Het is bekend dat Groot-Brittannië moeite heeft om voldoende huisartsen te vinden. In 2015 formuleerde Hunt de ambitie om tegen 2020/21 5.000 extra FTE huisartsen aan het werk te krijgen. Maar sindsdien daalde het aantal huisartsen met meer dan 1.000 (zie ook '450 huisartsenpraktijken gesloten in de voorbije vijf jaar').

Zijn vertrek komt negen maanden voor een belangrijke beslissing moet vallen in verband met een premie voor huisartsen in Engeland en Wales.

Een van Hunts belangrijkste verwezenlijkingen is de invoering van kwaliteitscontroles op zorgverleners, in 2017 waren alle huisartsenpraktijken aan de beurt.

Hij wordt opgevolgd door Matt Hancock.

Hunt verhuist na een aantal high profile-ontslagen binnen de regering ten gevolge van de Brexit.Hij komt op voor de Conservative Party en zit sinds 2012 op Volksgezondheid. Tijdens zijn termijn zag hij zijn bevoegdheden uitgebreid tot sociale zaken.Gevraagd naar wat hij beter kon doen, antwoordde hij begin dit jaar de planning van het medische aanbod. Het is bekend dat Groot-Brittannië moeite heeft om voldoende huisartsen te vinden. In 2015 formuleerde Hunt de ambitie om tegen 2020/21 5.000 extra FTE huisartsen aan het werk te krijgen. Maar sindsdien daalde het aantal huisartsen met meer dan 1.000 (zie ook '450 huisartsenpraktijken gesloten in de voorbije vijf jaar').Zijn vertrek komt negen maanden voor een belangrijke beslissing moet vallen in verband met een premie voor huisartsen in Engeland en Wales.Een van Hunts belangrijkste verwezenlijkingen is de invoering van kwaliteitscontroles op zorgverleners, in 2017 waren alle huisartsenpraktijken aan de beurt. Hij wordt opgevolgd door Matt Hancock.