Aalst bouwt aan Health and Care Valley

29/01/19 om 10:33 - Bijgewerkt op 14/02/19 om 14:45

De stad Aalst wil op de Siesegemkouter een bedrijventerrein uitbouwen rond zorg en gezondheid. Met het project wil Aalst, bekend om haar twee ziekenhuizen ASZ en OLV Ziekenhuis, zich "op de economische kaart" zetten en zich profileren als zorgstad.

Aalst bouwt aan Health and Care Valley

© BELGAIMAGE

Het bedrijventerrein zal de naam 'Health and Care Valley' dragen. Bedoeling is dat zorggerelateerde bedrijven zich op lange termijn op deze locatie zullen concentreren.

Zorggerelateerd, want de stad ziet het begrip zorg ruim, zo liet schepen van Economie Katrien Beulens (CD&V) optekenen in Het Laatste Nieuws. Denk bv. aan een bedrijf dat roetfilters ontwikkelt en verkoopt en zo bijdraagt tot een betere luchtkwaliteit.

Een innovatiehub moet het kloppend hart vormen van de bedrijvenzone.

Het project staat momenteel nog in de kinderschoenen, de omgevingsvergunning voor de eerste inrichtingsfase van het bedrijventerrein Siesegem is ingediend.

Aanstaande vrijdag stelt de stad het project voor. Professor Alex Mottrie, diensthoofd urologie van OLV Ziekenhuis Aalst en CEO van Orsi Academy (het opleidingscentrum voor robotchirurgie in Melle) is ambassadeur van het project.