Over een week sluiten we het schrikkeljaar 2016 definitief af. Helaas stellen we daarbij vast dat de 366 voorbije dagen ruimschoots gevuld waren met kommer en kwel. Vooreerst zijn er de vele zinloze en bloedige aanslagen die Europa teisterden., Zaventem en Maalbeek op 22 maart, Nice op de Franse nationale feestdag en recent, op 19 december, was er de dodelijke rit doorheen een kerstmarkt in Berlijn. Terrorisme werd een centraal begrip in 2016.

Op een heel ander niveau, maar allicht met verstrekkende gevolgen, is er de Brexit. De Britse bevolking wenst de Europese Unie de rug toe te keren. Altijd al was Groot-Brittannië een koele minnaar van het Avondland. Toch hadden maar weinig waarnemers een definitieve breuk zien aankomen. En dat geldt al evenzeer voor de triomf van Trump in de Verenigde Staten. Brexit en Trump. Twee ingrijpende gebeurtenissen uit 2016. De volledige impact ervan kennen we allicht pas in 2017 en de daaropvolgende jaren.

In de Belgische gezondheidszorg was 2016 het jaar waarin de grote verwachtingen stilaan maar zeker getemperd geraakten. Het vertrouwen in minister De Block en in een 'big bang' van de ziekenhuisfinanciering, KB 78, de nomenclatuur... kreeg een stevige deuk. De populariteit van de huisarts op Sociale Zaken en Volksgezondheid bij haar collega's zakt stilaan naar een dieptepunt, zo blijkt uit een peiling van Artsenkrant.

In de Belgische gezondheidszorg was 2016 het jaar waarin de grote verwachtingen stilaan maar zeker getemperd geraakten.

Dat laatste brengt ons naadloos bij deze krant. De Artsenkrant-redactie blijft de actualiteit op de voet volgen. Dat doen we ondertussen al meer dan 35 jaar en u apprecieert dat. Onze laatste peiling, eind 2015, toonde dat ook duidelijk aan. Voor meer dan vier huisartsen en specialisten op de vijf is Artsenkrant samen met de website www.artsenkrant.com en de wekelijkse nieuwsbrieven hét medium bij uitstek om zich te informeren over hun beroep. Meer dan de helft van de artsen zegt in elke Artsenkrant meer dan een half uur te lezen. Het zijn sprekende cijfers. Ook in 2017 zullen we er dag in dag uit alles aan doen om uw vertrouwen te blijven verdienen.

Over een week sluiten we het schrikkeljaar 2016 definitief af. Helaas stellen we daarbij vast dat de 366 voorbije dagen ruimschoots gevuld waren met kommer en kwel. Vooreerst zijn er de vele zinloze en bloedige aanslagen die Europa teisterden., Zaventem en Maalbeek op 22 maart, Nice op de Franse nationale feestdag en recent, op 19 december, was er de dodelijke rit doorheen een kerstmarkt in Berlijn. Terrorisme werd een centraal begrip in 2016.Op een heel ander niveau, maar allicht met verstrekkende gevolgen, is er de Brexit. De Britse bevolking wenst de Europese Unie de rug toe te keren. Altijd al was Groot-Brittannië een koele minnaar van het Avondland. Toch hadden maar weinig waarnemers een definitieve breuk zien aankomen. En dat geldt al evenzeer voor de triomf van Trump in de Verenigde Staten. Brexit en Trump. Twee ingrijpende gebeurtenissen uit 2016. De volledige impact ervan kennen we allicht pas in 2017 en de daaropvolgende jaren.In de Belgische gezondheidszorg was 2016 het jaar waarin de grote verwachtingen stilaan maar zeker getemperd geraakten. Het vertrouwen in minister De Block en in een 'big bang' van de ziekenhuisfinanciering, KB 78, de nomenclatuur... kreeg een stevige deuk. De populariteit van de huisarts op Sociale Zaken en Volksgezondheid bij haar collega's zakt stilaan naar een dieptepunt, zo blijkt uit een peiling van Artsenkrant.Dat laatste brengt ons naadloos bij deze krant. De Artsenkrant-redactie blijft de actualiteit op de voet volgen. Dat doen we ondertussen al meer dan 35 jaar en u apprecieert dat. Onze laatste peiling, eind 2015, toonde dat ook duidelijk aan. Voor meer dan vier huisartsen en specialisten op de vijf is Artsenkrant samen met de website www.artsenkrant.com en de wekelijkse nieuwsbrieven hét medium bij uitstek om zich te informeren over hun beroep. Meer dan de helft van de artsen zegt in elke Artsenkrant meer dan een half uur te lezen. Het zijn sprekende cijfers. Ook in 2017 zullen we er dag in dag uit alles aan doen om uw vertrouwen te blijven verdienen.