Dat blijkt uit het nieuwste weekbulletin van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid.

De incidentie stijgt nog wel bij kinderen van nul tot vier jaar en bij personen van 65 jaar en ouder. Ze daalt bij oudere kinderen en volwassenen. De peilpraktijken verzamelden drie respiratoire stalen. Eén daarvan was positief voor influenza A (subtypering gaande).

De voorbije griepepidemie was een van de heftigste van de voorbije jaren.

De incidentie van consultaties voor acute luchtweginfecties stijgt bij jonge kinderen en blijft stabiel in de andere leeftijdsgroepen, meldt het WIV nog.

Dat blijkt uit het nieuwste weekbulletin van het Wetenschappelijk Instituut Volksgezondheid. De incidentie stijgt nog wel bij kinderen van nul tot vier jaar en bij personen van 65 jaar en ouder. Ze daalt bij oudere kinderen en volwassenen. De peilpraktijken verzamelden drie respiratoire stalen. Eén daarvan was positief voor influenza A (subtypering gaande).De voorbije griepepidemie was een van de heftigste van de voorbije jaren. De incidentie van consultaties voor acute luchtweginfecties stijgt bij jonge kinderen en blijft stabiel in de andere leeftijdsgroepen, meldt het WIV nog.