Kunsttherapie is nog vrij onbekend in ons land. Via de creatie van kunst komen lotgenoten tijdens de therapie in contact met gevoelens die ze uit de weg gaan en leren ze met die gevoelens om te gaan. De workshops bevorderen uitwisseling, communicatie en geven nieuw vertrouwen. De therapie reikt lotgenoten een nieuwe manier aan om zich uit te drukken en om nieuwe kanten van zichzelf te ontdekken. Het doel van de workshops is om via de groepsdynamiek samen werken te creëren. En het resultaat mag er zijn!

Drie groepen lotgenoten namen de voorbije maand in Brussel, Mechelen en La Louvière deel aan een workshop georganiseerd door Think-Pink en de Affordable Art Fair. Daarvoor konden ze rekenen op de steun van het Delta Ziekenhuis Chirec in Brussel en het CHU Tivoli-ziekenhuis in La Louvière. Ook leden van de lotgenotengroep Van Boezem tot Boezem van het Imelda-ziekenhuis namen met veel plezier deel aan een workshop.

De werken die lotgenoten er maakten zullen te zien en te koop zijn op de Affordable Art Fair, waar Think-Pink met een stand aanwezig is. De opbrengst gaat naar het SMART Fonds van de vzw, dat innovatief wetenschappelijk onderzoek financiert over bijvoorbeeld nieuwe screeningsmethoden, behandelingen en opvolging van borstkanker in België.

Voor dit project mocht Think-Pink rekenen op de erg gewaardeerde steun van kunstenaar Obed Vleugels, het kunstenaarscollectief LOUVES en het Centre de la Gravure et d'Image Imprimée in La Louvière. Zij organiseerden unieke workshops op indrukwekkende locaties zoals het Arte Nova-gebouw in Mechelen of het La Vallée-atelier in Molenbeek. Tijdens de sessies werden lotgenoten begeleid door een kunsttherapeut, maar ook door een medewerker van het ondersteunende ziekenhuis.

Ontdek het resultaat van de workshops en ga naar huis met een van de mooie werken met krachtige boodschap. Zo geef je de strijd tegen borstkanker een duwtje in de rug.

Info: www.think-pink.be

Affordable Art Fair, van donderdag 15 t/m zondag 18 maart in Tour & Taxis, Brussel. https://affordableartfair.com/fairs/brussels

Kunsttherapie is nog vrij onbekend in ons land. Via de creatie van kunst komen lotgenoten tijdens de therapie in contact met gevoelens die ze uit de weg gaan en leren ze met die gevoelens om te gaan. De workshops bevorderen uitwisseling, communicatie en geven nieuw vertrouwen. De therapie reikt lotgenoten een nieuwe manier aan om zich uit te drukken en om nieuwe kanten van zichzelf te ontdekken. Het doel van de workshops is om via de groepsdynamiek samen werken te creëren. En het resultaat mag er zijn!Drie groepen lotgenoten namen de voorbije maand in Brussel, Mechelen en La Louvière deel aan een workshop georganiseerd door Think-Pink en de Affordable Art Fair. Daarvoor konden ze rekenen op de steun van het Delta Ziekenhuis Chirec in Brussel en het CHU Tivoli-ziekenhuis in La Louvière. Ook leden van de lotgenotengroep Van Boezem tot Boezem van het Imelda-ziekenhuis namen met veel plezier deel aan een workshop.De werken die lotgenoten er maakten zullen te zien en te koop zijn op de Affordable Art Fair, waar Think-Pink met een stand aanwezig is. De opbrengst gaat naar het SMART Fonds van de vzw, dat innovatief wetenschappelijk onderzoek financiert over bijvoorbeeld nieuwe screeningsmethoden, behandelingen en opvolging van borstkanker in België.Voor dit project mocht Think-Pink rekenen op de erg gewaardeerde steun van kunstenaar Obed Vleugels, het kunstenaarscollectief LOUVES en het Centre de la Gravure et d'Image Imprimée in La Louvière. Zij organiseerden unieke workshops op indrukwekkende locaties zoals het Arte Nova-gebouw in Mechelen of het La Vallée-atelier in Molenbeek. Tijdens de sessies werden lotgenoten begeleid door een kunsttherapeut, maar ook door een medewerker van het ondersteunende ziekenhuis.Ontdek het resultaat van de workshops en ga naar huis met een van de mooie werken met krachtige boodschap. Zo geef je de strijd tegen borstkanker een duwtje in de rug.Info: www.think-pink.beAffordable Art Fair, van donderdag 15 t/m zondag 18 maart in Tour & Taxis, Brussel. https://affordableartfair.com/fairs/brussels