Het programma van deze negende editie oogt qua omvang iets bescheidener dan dat van de vorige live-editie, maar dat neemt niet weg dat er veel moois te beleven valt. De organisatie van Leuven Jazz wordt gedragen door het Leuvense cultuurcentrum 30CC, in samenwerking met een dozijn partners in eigen stad en daarbuiten. Eigen aan Leuven Jazz is dat het festival overal in de stad neerstrijkt. Zo zijn er ook dit jaar opnieuw huiskamerconcerten, en ter gelegenheid van de Vlaamse Waterdagen zijn er openluchtoptredens langs de Dijleterrassen en in het Sluispark.

De Amerikaanse sterpianist Fred Hersch is artist in residence. Zelf verzorgt hij drie concerten: eentje met zijn trio en de jonge strijkers van het Belgische Desguin Kwartet, en twee in duo met respectievelijk zijn jonge Belgische collega Bram De Looze en de Israëlische trompettist Avishai Cohen. Cinema ZED vertoont de documentaire The Ballad of Fred Hersch, waarin onder meer aan bod komt hoe hij meerdere coma's overleefde. In 2017 sprak ook Artsenkrant hierover met hem (AK 2494).

De saxofonisten Immanuel Wilkins en Lakecia Benjamin zijn de andere Amerikaanse artiesten op de affiche. Wilkins brengt muziek uit The 7th Hand, zijn bejubelde album op het gerenommeerde Blue Notelabel; Benjamin bewijst eer aan Alice en John Coltrane. Beloftevolle Belgische namen op het programma zijn onder meer het kwartet N?BOU, Roeland Celis 'Celestial Planes' en ADJA. Tijdens het festival vindt ook de Belgische voorronde van de B-Jazz International Contest plaats. Een boeiende double bill wordt deze van het Rebirth::Collective met zangeres Tutu Puoane en de LUCA Bigband met de Nederlandse mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo, met een hommage aan Toots Thielemans. Naast reguliere concerten, vinden er lezingen plaats, en zijn er uitstapjes naar andere disciplines, zoals theater, circus en beeldende kunst.

Leuven Jazz vindt plaats van donderdag 10 tot en met zondag 20 maart op diverse locaties in Leuven. Info en tickets: leuvenjazz.be.

Het programma van deze negende editie oogt qua omvang iets bescheidener dan dat van de vorige live-editie, maar dat neemt niet weg dat er veel moois te beleven valt. De organisatie van Leuven Jazz wordt gedragen door het Leuvense cultuurcentrum 30CC, in samenwerking met een dozijn partners in eigen stad en daarbuiten. Eigen aan Leuven Jazz is dat het festival overal in de stad neerstrijkt. Zo zijn er ook dit jaar opnieuw huiskamerconcerten, en ter gelegenheid van de Vlaamse Waterdagen zijn er openluchtoptredens langs de Dijleterrassen en in het Sluispark.De Amerikaanse sterpianist Fred Hersch is artist in residence. Zelf verzorgt hij drie concerten: eentje met zijn trio en de jonge strijkers van het Belgische Desguin Kwartet, en twee in duo met respectievelijk zijn jonge Belgische collega Bram De Looze en de Israëlische trompettist Avishai Cohen. Cinema ZED vertoont de documentaire The Ballad of Fred Hersch, waarin onder meer aan bod komt hoe hij meerdere coma's overleefde. In 2017 sprak ook Artsenkrant hierover met hem (AK 2494). De saxofonisten Immanuel Wilkins en Lakecia Benjamin zijn de andere Amerikaanse artiesten op de affiche. Wilkins brengt muziek uit The 7th Hand, zijn bejubelde album op het gerenommeerde Blue Notelabel; Benjamin bewijst eer aan Alice en John Coltrane. Beloftevolle Belgische namen op het programma zijn onder meer het kwartet N?BOU, Roeland Celis 'Celestial Planes' en ADJA. Tijdens het festival vindt ook de Belgische voorronde van de B-Jazz International Contest plaats. Een boeiende double bill wordt deze van het Rebirth::Collective met zangeres Tutu Puoane en de LUCA Bigband met de Nederlandse mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo, met een hommage aan Toots Thielemans. Naast reguliere concerten, vinden er lezingen plaats, en zijn er uitstapjes naar andere disciplines, zoals theater, circus en beeldende kunst. Leuven Jazz vindt plaats van donderdag 10 tot en met zondag 20 maart op diverse locaties in Leuven. Info en tickets: leuvenjazz.be.