Vorig jaar verliet vorig jaar Couleur Café de ouwe getrouwe stek Thurn & Taxis om zich te huisvesten aan het Atomium in het Osseghempark waar een week later het fijne bijna gratis tweedaagse festival Brosela Folk en Jazz (7-8 juli, brosella.be) plaatsvindt. In de festivalspecial die u in onze papieren editie kreeg, stipten we u al wat muzikale aanraders op Couleur Café 2018 aan.

Op deze editie van Couleur Café krijgt u enkele fantastische artiesten voorgeschoteld: het blinde Malinese koppel Amadou & Mariam op de openingsdag, Fatoumata Diawara op de slotdag. Die laatste heeft sinds haar magistraal concert dit jaar in De Roma een kersverse plaat Fenfo (Pias) voor te stellen.Van souljazzgod Gregory Porter zou u eigenlijk best geen enkel concert missen. Bij funkduivel George Clinton is dat afwachten of hij in vorm is en er zin in heeft. Grootmoedertje Calypso Rose uit Tobago was vorig jaar nog de ontdekking op BSF. Wedden dat u met haar zal meezingen?

Inmiddels gelaste funkgod D'Angelo zijn hele tournee af. Akua Naru moet als vervangster niet onderdoen. Haar fluwelen stem kan zowel zwoele neosoul, jazz blues als pakkende hiphop aan. De organisatoren noemen deze last minute vervanging "een injectie van pure poëzie".

Voor groot en klein

Weinig muziekfestivals zorgen voor zo'n totaalbeleving als Couleur Café. Sommige festivalbezoekers komen uitsluitend voor de indrukwekkende 'Goed Eten Straat'. De gigantische verzameling eetstanden vol verrukkelijke, verse en gezonde gerechten, afkomstig uit alle uithoeken van de wereld, mag u tot een unicum in het festivalcircuit rekenen. Anderen genieten van de Souk, dé pleisterplek voor souvenirs. De Mamafoufou bar staat voor een Afro-Cubaanse microkosmos in hartje Europa met sensationele dansworkshops, zinderende brass-bands en verkwikkende mojito's. Avonturiers trachten de mysterieuze Secret Bar te vinden.

De kinderen - van alle leeftijden - mogen zich uitleven op De Grootste Kermis Ter Wereld. Kijk omhoog naar acrobaten op hoge koorden of relax zelf boven de grond in een van de talloze hangmatten in de chill-hoekjes. Overal kan u straatartiesten ontmoeten, tot in de bomen. Of wat dacht u van discotheken voor wilde dieren of dokters die met zeepbellen jongleren?

Couleur Café 2018: ook voor u een eigen onvergetelijke trip.

Couleur Café van 29 juni tot 1 juli in het Osseghempark, Brussel. Alle info op Couleurcafe.be.

Vorig jaar verliet vorig jaar Couleur Café de ouwe getrouwe stek Thurn & Taxis om zich te huisvesten aan het Atomium in het Osseghempark waar een week later het fijne bijna gratis tweedaagse festival Brosela Folk en Jazz (7-8 juli, brosella.be) plaatsvindt. In de festivalspecial die u in onze papieren editie kreeg, stipten we u al wat muzikale aanraders op Couleur Café 2018 aan. Op deze editie van Couleur Café krijgt u enkele fantastische artiesten voorgeschoteld: het blinde Malinese koppel Amadou & Mariam op de openingsdag, Fatoumata Diawara op de slotdag. Die laatste heeft sinds haar magistraal concert dit jaar in De Roma een kersverse plaat Fenfo (Pias) voor te stellen.Van souljazzgod Gregory Porter zou u eigenlijk best geen enkel concert missen. Bij funkduivel George Clinton is dat afwachten of hij in vorm is en er zin in heeft. Grootmoedertje Calypso Rose uit Tobago was vorig jaar nog de ontdekking op BSF. Wedden dat u met haar zal meezingen? Inmiddels gelaste funkgod D'Angelo zijn hele tournee af. Akua Naru moet als vervangster niet onderdoen. Haar fluwelen stem kan zowel zwoele neosoul, jazz blues als pakkende hiphop aan. De organisatoren noemen deze last minute vervanging "een injectie van pure poëzie". Voor groot en kleinWeinig muziekfestivals zorgen voor zo'n totaalbeleving als Couleur Café. Sommige festivalbezoekers komen uitsluitend voor de indrukwekkende 'Goed Eten Straat'. De gigantische verzameling eetstanden vol verrukkelijke, verse en gezonde gerechten, afkomstig uit alle uithoeken van de wereld, mag u tot een unicum in het festivalcircuit rekenen. Anderen genieten van de Souk, dé pleisterplek voor souvenirs. De Mamafoufou bar staat voor een Afro-Cubaanse microkosmos in hartje Europa met sensationele dansworkshops, zinderende brass-bands en verkwikkende mojito's. Avonturiers trachten de mysterieuze Secret Bar te vinden. De kinderen - van alle leeftijden - mogen zich uitleven op De Grootste Kermis Ter Wereld. Kijk omhoog naar acrobaten op hoge koorden of relax zelf boven de grond in een van de talloze hangmatten in de chill-hoekjes. Overal kan u straatartiesten ontmoeten, tot in de bomen. Of wat dacht u van discotheken voor wilde dieren of dokters die met zeepbellen jongleren?Couleur Café 2018: ook voor u een eigen onvergetelijke trip.Couleur Café van 29 juni tot 1 juli in het Osseghempark, Brussel. Alle info op Couleurcafe.be.