De campagne 'Op zoek naar mangomomenten' ging van start in februari. De bedoeling is om kleine, positieve ervaringen tijdens dagelijkse zorgactiviteiten te verzamelen. Die hebben een positieve impact op patiënten en hun omgeving, én ze bevorderen de bevlogenheid van hulpverleners. Het team van professor Kris Vanhaecht van het Leuvens Instituut voor GezondheidszorgBeleid bundelt die ervaringen.

"Mangomomenten zijn kleine, onverwachte, verrassende, soms bijna niet waarneembare acties of gebaren tijdens de dagelijkse zorgverlening tussen patiënten, bewoners, familieleden en/of hulpverleners. Ze vinden plaats tijdens normale zorgactiviteiten en zorgen voor een positieve band", legt prof. Vanhaecht uit. Hij haalde met zijn initiatief The Lancet Oncology.

In een mum van tijd groeide het project - voornamelijk via de sociale media - uit tot een hype. En nu is 'mangomoment' dus ook genomineerd voor Woord van het Jaar 2018. Stemmen kan nog tot 17 december!

De campagne 'Op zoek naar mangomomenten' ging van start in februari. De bedoeling is om kleine, positieve ervaringen tijdens dagelijkse zorgactiviteiten te verzamelen. Die hebben een positieve impact op patiënten en hun omgeving, én ze bevorderen de bevlogenheid van hulpverleners. Het team van professor Kris Vanhaecht van het Leuvens Instituut voor GezondheidszorgBeleid bundelt die ervaringen."Mangomomenten zijn kleine, onverwachte, verrassende, soms bijna niet waarneembare acties of gebaren tijdens de dagelijkse zorgverlening tussen patiënten, bewoners, familieleden en/of hulpverleners. Ze vinden plaats tijdens normale zorgactiviteiten en zorgen voor een positieve band", legt prof. Vanhaecht uit. Hij haalde met zijn initiatief The Lancet Oncology.In een mum van tijd groeide het project - voornamelijk via de sociale media - uit tot een hype. En nu is 'mangomoment' dus ook genomineerd voor Woord van het Jaar 2018. Stemmen kan nog tot 17 december!