Het nieuws bereikte eerder deze week de kranten van Mediahuis. Samen met enkele juristen ontmoette de directie van KOTK recent een Nederlandse advocate die het opneemt voor enkele kankerpatiënten en -organisaties. Ze beschuldigt vier grote tabaksfabrikanten (Philip Morris, Japan Tobacco, Imperial Tobacco en British American Tobacco) van poging tot moord. Haar argumentatie luidt dat ze een bewezen giftig, verslavend en dodelijk product proberen te verkopen.

KOTK wil nagaan of deze argumentatie ook opgaat voor België. Is dat het geval, dan "zullen we onze raad van bestuur adviseren een strafklacht in te dienen", zo laat directeur Hedwig Verhaegen weten.

Het nieuws bereikte eerder deze week de kranten van Mediahuis. Samen met enkele juristen ontmoette de directie van KOTK recent een Nederlandse advocate die het opneemt voor enkele kankerpatiënten en -organisaties. Ze beschuldigt vier grote tabaksfabrikanten (Philip Morris, Japan Tobacco, Imperial Tobacco en British American Tobacco) van poging tot moord. Haar argumentatie luidt dat ze een bewezen giftig, verslavend en dodelijk product proberen te verkopen.KOTK wil nagaan of deze argumentatie ook opgaat voor België. Is dat het geval, dan "zullen we onze raad van bestuur adviseren een strafklacht in te dienen", zo laat directeur Hedwig Verhaegen weten.