Het is alweer het vierde jaar op rij dat de organisatie van de Vlaamse studentenvertegenwoordiging zo'n congres organiseert. Doel is om studenten in een leuk kader en op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met enkele actuele politiek-medische onderwerpen.

Telkens wordt één overkoepelend thema gekozen, en daarrond een aantal gastsprekers uitgenodigd. Dit jaar staat het congres, dat op zaterdag 19 oktober doorgaat en een hele dag duurt, in het teken van preventie.

Toegezegd hebben al - hoe kan het ook anders - StopDarmkanker- en preventieboegbeeld dr. Luc Colemont ('waarom campagne voeren tegen darmkanker?'), en UA-prof. Pierre Van Damme ('waarom zijn er nu nog nieuwe poliovaccins nodig?').

Verder staan er nog een drietal workshops op het programma. Bij hun inschrijving kunnen studenten de volgorde van hun voorkeur ingeven, de organisatie houdt daar in de mate van het mogelijke rekening mee bij de verdeling.

De namiddag/dag wordt afgesloten met een debat tussen enkele experts ter zake.

Deelname kost 8 euro (incl. eten en drank), inschrijven kan tot 15 oktober op vgso.be.

Het is alweer het vierde jaar op rij dat de organisatie van de Vlaamse studentenvertegenwoordiging zo'n congres organiseert. Doel is om studenten in een leuk kader en op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met enkele actuele politiek-medische onderwerpen.Telkens wordt één overkoepelend thema gekozen, en daarrond een aantal gastsprekers uitgenodigd. Dit jaar staat het congres, dat op zaterdag 19 oktober doorgaat en een hele dag duurt, in het teken van preventie.Toegezegd hebben al - hoe kan het ook anders - StopDarmkanker- en preventieboegbeeld dr. Luc Colemont ('waarom campagne voeren tegen darmkanker?'), en UA-prof. Pierre Van Damme ('waarom zijn er nu nog nieuwe poliovaccins nodig?').Verder staan er nog een drietal workshops op het programma. Bij hun inschrijving kunnen studenten de volgorde van hun voorkeur ingeven, de organisatie houdt daar in de mate van het mogelijke rekening mee bij de verdeling.De namiddag/dag wordt afgesloten met een debat tussen enkele experts ter zake. Deelname kost 8 euro (incl. eten en drank), inschrijven kan tot 15 oktober op vgso.be.