Het oorspronkelijke Paradise Now is een historische voorstelling van het New Yorkse The Living Theatre die in de zomer van 1968 op het Festival van Avignon in première ging, en vervolgens onder meer te zien was in het Théâtre 140 in Brussel. De spelers scandeerden leuzen tegen het kapitalisme en de oorlog, en gingen, in nauw onderling contact met elkaar en het publiek, op zoek naar de bevrijding van geest en lichaam.

Tableaux vivants

Eigen aan de jongerenproducties van fABULEUS is dat ze groeien uit een intense dialoog tussen de fascinaties van een professioneel regisseur of choreograaf en de leefwereld van de jongeren. In Paradise Now (1968-2018) herbelichamen dertien jongeren tussen 14 en 23 jaar - letterlijk _ de oorspronkelijke voorstelling. Tevens evoceren ze de geschiedenis van de afgelopen 50 jaar door een soort tableaux vivants te creëren die verwijzen naar evenzoveel iconische beelden over geweld en protest.

Choreograaf Michiel Vandevelde (28), die momenteel artist-in-residence is in het Brusselse Kaaitheater, was er benieuwd naar om samen met een groep jongeren te onderzoeken wat er vandaag de dag overblijft van de idealen en hoop uit de jaren 1960. "Ik wil een confrontatie creëren tussen dat materiaal uit 1968 en die jonge lichamen die, om het met een cliché te zeggen, een soort wit, onbeschreven blad zijn."

Paradise Now (1968-2018) van Michiel Vandevelde en fABULEUS, zaterdag 12 mei om 20u30 en zondag 13 mei om 15u én 20u30 uur in het Kaaitheater, Brussel in het kader van het Kunstenfestivaldesarts, zaterdag 26 mei om 20u in Vooruit, Gent in het kader van The May Events.

Info: www.fabuleus.be.

Het oorspronkelijke Paradise Now is een historische voorstelling van het New Yorkse The Living Theatre die in de zomer van 1968 op het Festival van Avignon in première ging, en vervolgens onder meer te zien was in het Théâtre 140 in Brussel. De spelers scandeerden leuzen tegen het kapitalisme en de oorlog, en gingen, in nauw onderling contact met elkaar en het publiek, op zoek naar de bevrijding van geest en lichaam. Tableaux vivantsEigen aan de jongerenproducties van fABULEUS is dat ze groeien uit een intense dialoog tussen de fascinaties van een professioneel regisseur of choreograaf en de leefwereld van de jongeren. In Paradise Now (1968-2018) herbelichamen dertien jongeren tussen 14 en 23 jaar - letterlijk _ de oorspronkelijke voorstelling. Tevens evoceren ze de geschiedenis van de afgelopen 50 jaar door een soort tableaux vivants te creëren die verwijzen naar evenzoveel iconische beelden over geweld en protest. Choreograaf Michiel Vandevelde (28), die momenteel artist-in-residence is in het Brusselse Kaaitheater, was er benieuwd naar om samen met een groep jongeren te onderzoeken wat er vandaag de dag overblijft van de idealen en hoop uit de jaren 1960. "Ik wil een confrontatie creëren tussen dat materiaal uit 1968 en die jonge lichamen die, om het met een cliché te zeggen, een soort wit, onbeschreven blad zijn." Paradise Now (1968-2018) van Michiel Vandevelde en fABULEUS, zaterdag 12 mei om 20u30 en zondag 13 mei om 15u én 20u30 uur in het Kaaitheater, Brussel in het kader van het Kunstenfestivaldesarts, zaterdag 26 mei om 20u in Vooruit, Gent in het kader van The May Events. Info: www.fabuleus.be.