Begin oktober was het kabinet Rutte III (met Mark Rutte als premier) er na 208 dagen onderhandelen - een Nederlands record - uit. De komende vijf jaar zal Nederland geregeerd worden door een brede coalitie van de liberale VVD, het christendemocratische CDA, ChristenUnie en de linksliberale D66.

Deze week raakte bekend dat drie departementen door elk twee ministers zullen bestuurd worden: Veiligheid en Justitie, Onderwijs, en Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Wat dat laatste ministerie betreft, raakte al bekend dat één minister zich zal bezighouden met de langdurige zorg, en de andere met de ziekenhuiszorg. Er zou nog gesproken worden over het belasten van een deze regeringsleden met familie- of ouderenzaken.

Dat is globaal dezelfde taakverdeling als uittredend minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn nu hebben. Maar in het algemeen wordt de portefeuille van Van Rijn, met onder meer de decentralisatie van zorgtaken naar gemeenten, net zo zwaar beschouwd als die van Schippers.

Begin oktober was het kabinet Rutte III (met Mark Rutte als premier) er na 208 dagen onderhandelen - een Nederlands record - uit. De komende vijf jaar zal Nederland geregeerd worden door een brede coalitie van de liberale VVD, het christendemocratische CDA, ChristenUnie en de linksliberale D66. Deze week raakte bekend dat drie departementen door elk twee ministers zullen bestuurd worden: Veiligheid en Justitie, Onderwijs, en Volksgezondheid, Welzijn en Sport.Wat dat laatste ministerie betreft, raakte al bekend dat één minister zich zal bezighouden met de langdurige zorg, en de andere met de ziekenhuiszorg. Er zou nog gesproken worden over het belasten van een deze regeringsleden met familie- of ouderenzaken.Dat is globaal dezelfde taakverdeling als uittredend minister Edith Schippers en staatssecretaris Martin van Rijn nu hebben. Maar in het algemeen wordt de portefeuille van Van Rijn, met onder meer de decentralisatie van zorgtaken naar gemeenten, net zo zwaar beschouwd als die van Schippers.