In 2015 veranderde het Karolinska van koers. Het ziekenhuis draaide met verlies, de verschillende afdelingen communiceerden niet goed met elkaar en ook met zorginstellingen in de regio was er onvoldoende samenwerking. Onder leiding van de Nederlandse Melvin Samsom, voorheen zeven jaar bestuurder van het Radboudumc, zouden de klassieke ziekenhuisafdelingen verdwijnen en vervangen worden door thema's, opgesplitst in verschillende patiëntenpaden. Voorbeelden van thema's zijn 'Kanker', 'Hart en Vaat', en 'Moeder en Kind'.

In oktober van vorig jaar maakte Samsom bekend dat hij zou stoppen op 1 april 2019. Volgens het Nederlandse Zorgvisie verloor de Nederlander in zijn periode als CEO geleidelijk aan "draagkracht" bij de medische verantwoordelijken. In een interview met het tijdschrift zeg CEO-ad interim Annika Tibell dat de veranderingen die Samsom doorvoerde, niet zullen teruggedraaid worden. "Samsom heeft ons van A naar B gebracht. Nu gaan we van B naar C."

In 2015 veranderde het Karolinska van koers. Het ziekenhuis draaide met verlies, de verschillende afdelingen communiceerden niet goed met elkaar en ook met zorginstellingen in de regio was er onvoldoende samenwerking. Onder leiding van de Nederlandse Melvin Samsom, voorheen zeven jaar bestuurder van het Radboudumc, zouden de klassieke ziekenhuisafdelingen verdwijnen en vervangen worden door thema's, opgesplitst in verschillende patiëntenpaden. Voorbeelden van thema's zijn 'Kanker', 'Hart en Vaat', en 'Moeder en Kind'.In oktober van vorig jaar maakte Samsom bekend dat hij zou stoppen op 1 april 2019. Volgens het Nederlandse Zorgvisie verloor de Nederlander in zijn periode als CEO geleidelijk aan "draagkracht" bij de medische verantwoordelijken. In een interview met het tijdschrift zeg CEO-ad interim Annika Tibell dat de veranderingen die Samsom doorvoerde, niet zullen teruggedraaid worden. "Samsom heeft ons van A naar B gebracht. Nu gaan we van B naar C."