Dit stukje is geen verkiezingspamflet, die zijn er genoeg dezer dagen.

Nee, een warme oproep om je stem te laten horen tijdens de komende medische verkiezingen (6 tot 26 juni).

Waarom stemmen als arts?

Omdat we via deze weg als artsen mee aan de beleidstafel zitten. Mee bepalen hoe de RIZIV-budgetten besteed worden, waar geïnvesteerd en bespaard moet worden, welke de budgettaire prioriteiten zijn, welke de finale contouren van de hervorming van de ziekenhuisfinanciering zullen zijn, hoe de New Deal er wel of niet uit zal zien, hoe we complexe kankerzorg moeten centraliseren etc.

Stemmen, doen! Of de beleidsmakers leggen ons tussen hun boterham

We mogen stemmen. Niet moeten. Heerlijk in een liberale democratie. Maar dat betekent wel dat we niet kunnen zeggen dat "ze alles voor ons beslissen". Met een sterke doch ietwat autoritaire Minister van Volksgezondheid is een krachtig electoraal signaal richting de overheid nodig. Anders worden we beleidsmatig gesandwiched. Gezien de budgettaire uitdagingen en geplande hervormingen in de gezondheidszorg zit je de komende jaren liever mee aan tafel dan zelf op het menu te staan.

Dit betekent dus zoveel mogelijk artsen die gaan stemmen. Jong en oud. Vrouw en man. Arts in opleiding en arts met tonnen ervaring.

Stemmen is eenvoudig, kan online en neemt slechts enkele minuten in beslag.

Doen. Of de beleidsmakers leggen ons tussen hun boterham.

Dit stukje is geen verkiezingspamflet, die zijn er genoeg dezer dagen.Nee, een warme oproep om je stem te laten horen tijdens de komende medische verkiezingen (6 tot 26 juni).Waarom stemmen als arts?Omdat we via deze weg als artsen mee aan de beleidstafel zitten. Mee bepalen hoe de RIZIV-budgetten besteed worden, waar geïnvesteerd en bespaard moet worden, welke de budgettaire prioriteiten zijn, welke de finale contouren van de hervorming van de ziekenhuisfinanciering zullen zijn, hoe de New Deal er wel of niet uit zal zien, hoe we complexe kankerzorg moeten centraliseren etc.We mogen stemmen. Niet moeten. Heerlijk in een liberale democratie. Maar dat betekent wel dat we niet kunnen zeggen dat "ze alles voor ons beslissen". Met een sterke doch ietwat autoritaire Minister van Volksgezondheid is een krachtig electoraal signaal richting de overheid nodig. Anders worden we beleidsmatig gesandwiched. Gezien de budgettaire uitdagingen en geplande hervormingen in de gezondheidszorg zit je de komende jaren liever mee aan tafel dan zelf op het menu te staan.Dit betekent dus zoveel mogelijk artsen die gaan stemmen. Jong en oud. Vrouw en man. Arts in opleiding en arts met tonnen ervaring. Stemmen is eenvoudig, kan online en neemt slechts enkele minuten in beslag.Doen. Of de beleidsmakers leggen ons tussen hun boterham.