Vandaag zijn er in ons land al meer dan 5.000 jongeren die naast hun studies een eigen onderneming hebben - waaronder ook vele geneeskundestudenten! Maar voor de meesten is dit een ver-van-hun-bedshow. "Studenten krijgen te weinig middelen ter beschikking om innovatieve en creatieve ideeën te ontwikkelen en te concretiseren", zegt Wietse Claeys, student 2e master geneeskunde UGent en lid van BeMSA (Belgian Medical Students' Association).

Onder de noemer 'Rethink Health' organiseert BeMSA, samen met het facultaire bestuur van UGent, enkele ZAP'ers en medewerkers van Durf Ondernemen van UGent twee evenementen om studenten te prikkelen rond ondernemerschap, creativiteit en innovatie.

Op 5 november gaat op Campus Sterre (Resto S5) van UGent een inspiratieavond door. Jonge ondernemers vertellen er hun verhaal en geven tips en tricks. Op het event zullen ook medewerkers van start-upacceleratorprogramma's aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Meer info vindt u hier.

RV
© RV

Enkele dagen later, op 10 november, volgt een brainstormsessie in het UZ Gent (Resto) over een aantal actuele problemen in de gezondheidszorg. Bedoeling is om in teams van maximaal vijf studenten met een zo breed mogelijke opleidingsachtergrond concrete oplossingspistes te bedenken voor de opgegeven probleemstellingen. Professionals uit de ondernemerswereld steken een handje toe. "We willen de studenten zoveel mogelijk tools aanreiken om de oplossing die zij bedachten ook tot uitvoering te brengen", aldus Wietse Claeys.

Klik hier voor meer info en om in te schrijven.

Vandaag zijn er in ons land al meer dan 5.000 jongeren die naast hun studies een eigen onderneming hebben - waaronder ook vele geneeskundestudenten! Maar voor de meesten is dit een ver-van-hun-bedshow. "Studenten krijgen te weinig middelen ter beschikking om innovatieve en creatieve ideeën te ontwikkelen en te concretiseren", zegt Wietse Claeys, student 2e master geneeskunde UGent en lid van BeMSA (Belgian Medical Students' Association). Onder de noemer 'Rethink Health' organiseert BeMSA, samen met het facultaire bestuur van UGent, enkele ZAP'ers en medewerkers van Durf Ondernemen van UGent twee evenementen om studenten te prikkelen rond ondernemerschap, creativiteit en innovatie.Op 5 november gaat op Campus Sterre (Resto S5) van UGent een inspiratieavond door. Jonge ondernemers vertellen er hun verhaal en geven tips en tricks. Op het event zullen ook medewerkers van start-upacceleratorprogramma's aanwezig zijn om vragen te beantwoorden. Meer info vindt u hier.Enkele dagen later, op 10 november, volgt een brainstormsessie in het UZ Gent (Resto) over een aantal actuele problemen in de gezondheidszorg. Bedoeling is om in teams van maximaal vijf studenten met een zo breed mogelijke opleidingsachtergrond concrete oplossingspistes te bedenken voor de opgegeven probleemstellingen. Professionals uit de ondernemerswereld steken een handje toe. "We willen de studenten zoveel mogelijk tools aanreiken om de oplossing die zij bedachten ook tot uitvoering te brengen", aldus Wietse Claeys.Klik hier voor meer info en om in te schrijven.