Het initiatief heet 'Heart for Life', en is een jaarlijks terugkerende campagne van BeMSA in verschillende universiteitssteden. "Hart- en vaatziekten zijn vandaag de dag nog steeds de grootste doodsoorzaak in de Westerse wereld. Veel mensen zijn er zich vaak niet van bewust dat ze een hoger cardiovasculair risico hebben. Met Heart for Life proberen we dan ook zoveel mogelijk mensen bewuster te maken van hart- en vaatziekten en hen te voorzien van correcte informatie", zeggen Hendrik Van Den Brande en Camille Vervaet van BeMSA Gent.

Informatieverstrekkers van dienst zijn studenten geneeskunde van UGent. Daarnaast staan zij ook klaar om de bloeddruk van voorbijgangers ter plaatse te meten. Op basis van die meting, in combinatie met de sport- en eetgewoontes, rookgedrag, etc. kunnen zij het cardiovasculair risico inschatten. Vervolgens geven ze advies over beweging en gezonde voeding. Om de kwaliteit van informatie te kunnen garanderen, volgden ze een infosessie bij cardioloog dr. Ernst Rietzschel (UZ Gent).

"Voor de studenten is dit een unieke ervaring om hun communicatievaardigheden te oefenen. Zeker voor eerstejaarsstudenten geneeskunde is dit een leerrijke dag", aldus de organisatoren.

Teddy Bear Hospital

En volgende week van 14 tot 18 maart staan Gentse geneeskundestudenten naar jaarlijkse gewoonte klaar om kinderen en hun 'zieke' teddyberen te ontvangen in UZ Gent. Met het project 'Teddy Bear Hospital' wil BeMSA de angst van kinderen voor dokters en de ziekenhuisomgeving verminderen. Kinderen uit de tweede en derde kleuterklas en het eerste leerjaar zullen met behulp van studenten geneeskunde hun zieke knuffels verzorgen.

Teddy Bear Hospital. Kinderen verzorgen samen met studenten geneeskunde hun 'zieke' knuffel., BeMSA
Teddy Bear Hospital. Kinderen verzorgen samen met studenten geneeskunde hun 'zieke' knuffel. © BeMSA
Het initiatief heet 'Heart for Life', en is een jaarlijks terugkerende campagne van BeMSA in verschillende universiteitssteden. "Hart- en vaatziekten zijn vandaag de dag nog steeds de grootste doodsoorzaak in de Westerse wereld. Veel mensen zijn er zich vaak niet van bewust dat ze een hoger cardiovasculair risico hebben. Met Heart for Life proberen we dan ook zoveel mogelijk mensen bewuster te maken van hart- en vaatziekten en hen te voorzien van correcte informatie", zeggen Hendrik Van Den Brande en Camille Vervaet van BeMSA Gent.Informatieverstrekkers van dienst zijn studenten geneeskunde van UGent. Daarnaast staan zij ook klaar om de bloeddruk van voorbijgangers ter plaatse te meten. Op basis van die meting, in combinatie met de sport- en eetgewoontes, rookgedrag, etc. kunnen zij het cardiovasculair risico inschatten. Vervolgens geven ze advies over beweging en gezonde voeding. Om de kwaliteit van informatie te kunnen garanderen, volgden ze een infosessie bij cardioloog dr. Ernst Rietzschel (UZ Gent)."Voor de studenten is dit een unieke ervaring om hun communicatievaardigheden te oefenen. Zeker voor eerstejaarsstudenten geneeskunde is dit een leerrijke dag", aldus de organisatoren.Teddy Bear HospitalEn volgende week van 14 tot 18 maart staan Gentse geneeskundestudenten naar jaarlijkse gewoonte klaar om kinderen en hun 'zieke' teddyberen te ontvangen in UZ Gent. Met het project 'Teddy Bear Hospital' wil BeMSA de angst van kinderen voor dokters en de ziekenhuisomgeving verminderen. Kinderen uit de tweede en derde kleuterklas en het eerste leerjaar zullen met behulp van studenten geneeskunde hun zieke knuffels verzorgen.