De app bestond al voor smartphone. De makers ontwikkelden nu een app voor smartwatch die momenteel in de laatste fase zit van gebruikerstests. Ze wordt in het najaar van 2020 opengesteld voor fabrikanten van smartwatches wereldwijd.

Smartwatches met zo'n ingebouwde FibriCheck-app kunnen 's nachts elke vijf minuten automatisch het hartritme meten. Bedoeling is om voorkamerfibrillatie zo snel mogelijk te detecteren, zodat beroertes kunnen worden vermeden. Bij het wakker worden beschikt de persoon in kwestie over de nodige gegevens voor opvolging bij de arts, die indien nodig een behandeling kan starten.

Fibricheck is een apparaatonafhankelijke medische softwareapplicatie die kan worden geïntegreerd in smartphones of elk draagbaar product dat PPG-sensoren (fotoplethysmografie) gebruikt. Het is de eerste medische CE- en FDA-gecertificeerde app die een regelmatige en langdurige hartritmescreening mogelijk maakt.

Recent nog werd FibriCheck door het NHS Innovation Accelerator (NIA) -programma 2020 geselecteerd als een van de meest impactvolle innovaties. Het bedrijf werkt aan een volledige, continue monitoring, zodat gebruikers hun hartritme voortdurend kunnen controleren, ook overdag.

De app bestond al voor smartphone. De makers ontwikkelden nu een app voor smartwatch die momenteel in de laatste fase zit van gebruikerstests. Ze wordt in het najaar van 2020 opengesteld voor fabrikanten van smartwatches wereldwijd.Smartwatches met zo'n ingebouwde FibriCheck-app kunnen 's nachts elke vijf minuten automatisch het hartritme meten. Bedoeling is om voorkamerfibrillatie zo snel mogelijk te detecteren, zodat beroertes kunnen worden vermeden. Bij het wakker worden beschikt de persoon in kwestie over de nodige gegevens voor opvolging bij de arts, die indien nodig een behandeling kan starten. Fibricheck is een apparaatonafhankelijke medische softwareapplicatie die kan worden geïntegreerd in smartphones of elk draagbaar product dat PPG-sensoren (fotoplethysmografie) gebruikt. Het is de eerste medische CE- en FDA-gecertificeerde app die een regelmatige en langdurige hartritmescreening mogelijk maakt.Recent nog werd FibriCheck door het NHS Innovation Accelerator (NIA) -programma 2020 geselecteerd als een van de meest impactvolle innovaties. Het bedrijf werkt aan een volledige, continue monitoring, zodat gebruikers hun hartritme voortdurend kunnen controleren, ook overdag.