Dat meldt het kabinet van minister Maggie De Block. "Onze ambulanciers moeten de klok rond beschikbaar zijn voor de dringende geneeskundige hulpverlening en dat kost geld. In 2016 verhoogden we daarom al een eerste keer de permanentiesubsidie voor de ambulancediensten met 12 miljoen euro, vanaf 2018 ontvangen de diensten nog eens 35 miljoen euro extra. Op die manier wensen we de inzet van onze ambulancediensten nog te verhogen en de patiënten die in dringende zorgnood verkeren, nog beter te helpen", zegt de minister in een persbericht.

Nieuw financieringsmodel

Vanaf 2019 wordt een nieuw financieringsmodel ingevoerd dat de subsidie voor de ambulancediensten op een beter aangepaste en correcte manier zal berekenen, rekening houdend met de organisatie en de beschikbaarheid van het personeel en met de duur en afstand van de ritten, zodat bijvoorbeeld diensten in plattelandsgebieden niet benadeeld worden. Er is in overgangsmaatregelen voorzien om een vlotte overgang naar de nieuwe manier van financiering te garanderen.

De kwaliteit van de geleverde dienst zal permanent geëvalueerd en bijgestuurd worden om de dienstverlening naar de burgers optimaal te houden, luidt het.

Dat meldt het kabinet van minister Maggie De Block. "Onze ambulanciers moeten de klok rond beschikbaar zijn voor de dringende geneeskundige hulpverlening en dat kost geld. In 2016 verhoogden we daarom al een eerste keer de permanentiesubsidie voor de ambulancediensten met 12 miljoen euro, vanaf 2018 ontvangen de diensten nog eens 35 miljoen euro extra. Op die manier wensen we de inzet van onze ambulancediensten nog te verhogen en de patiënten die in dringende zorgnood verkeren, nog beter te helpen", zegt de minister in een persbericht.Nieuw financieringsmodelVanaf 2019 wordt een nieuw financieringsmodel ingevoerd dat de subsidie voor de ambulancediensten op een beter aangepaste en correcte manier zal berekenen, rekening houdend met de organisatie en de beschikbaarheid van het personeel en met de duur en afstand van de ritten, zodat bijvoorbeeld diensten in plattelandsgebieden niet benadeeld worden. Er is in overgangsmaatregelen voorzien om een vlotte overgang naar de nieuwe manier van financiering te garanderen.De kwaliteit van de geleverde dienst zal permanent geëvalueerd en bijgestuurd worden om de dienstverlening naar de burgers optimaal te houden, luidt het.